vrijdag 20 augustus 2021

Uitzending: Lunchpauzeconcert Klassiek

Gratis - Ciconia Consort

bekijk de agenda!

Alle lunchpauzeconcerten

12:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

Wolf Italiaanse serenade
Berlioz Marche des Pélerins uit Harold en Italie
Respighi Suite nr. 3
Tsjaikovski Souvenir de Florence

vrijdag 20 augustus 2021

Uitzending: Lunchpauzeconcert Klassiek

Gratis - Ciconia Consort

Deze zomer blikken we terug op de hoogtepunten uit ons online programma van afgelopen jaar. Vandaag: het lunchpauzeconcert van het jonge strijkorkest Ciconia Consort. Kijk mee via Studio TivoliVredenburg, YouTube en Facebook.

Het Ciconia Consort bestaat uit toonaangevende jonge musici, die hun sporen reeds hebben verdiend op nationale en internationale concoursen en concertpodia. Ze bewijzen hun plek aan de top te midden van kwaliteit en groots speelplezier. Onder leiding van dirigent Dick van Gasteren neemt het strijkorkest je mee op Grand Tour in hun gelijknamige programma, met een rijk pallet aan verklankingen van de reizen door Italië die alle componisten in dit programma maakten. De route reikt van Berlioz's poëtische herinneringen aan de omzwervingen in het zuiden naar een altvioolsolo als symboliek voor een weemoedige dromer, gespeeld door jong talent Anuschka Pedano.

Meer livestreams terugkijken?
Neem een kijkje in ons uitgebreide online archief. Ga naar Studio TivoliVredenburg of abonneer je op ons YouTube kanaal.