zondag 16 mei 2021

Uitzending: Jasper Blom ZILT

Sunday Afternoon Jazz Online

16:00
zaal open
17:09
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

Jasper Blom – saxofoon
Ian Cleaver – trompet
Thomas Pol – bas
Wouter Kühne – drums

zondag 16 mei 2021

Uitzending: Jasper Blom ZILT

Sunday Afternoon Jazz Online

Om deze uitzending te kunnen bekijken dien je een ticket gekocht te hebben via bovenstaande button. Bij aankoop ontvang je een persoonlijke inlogcode voor de uitzending, te vinden in het pdf-bestand van je bevestigingsmail. Bekijk ook de veelgestelde vragen over onze livestreams. Je kunt dit concert zondag 16 mei vanaf 16:00 uur bekijken via een livestream op deze pagina (en tot twee weken na het concert terugkijken).

Jasper Blom ZILT
ZILT is ontstaan uit de maandelijkse ontmoetingen in een whisky café op de Zeedijk tussen een nieuw talent en een oude rot met meer dan 30 jaar leeftijdsverschil. Trompettist Ian Cleaver is één van de meest veelbelovende jazzmusici van Nederlandse bodem. Zijn spel is diep geworteld in de jazztraditie maar tegelijkertijd schuwt hij het avontuur niet. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al gewerkt met Reggie Workman, Jorge Rossy, Benjamin Herman en meer.

Jasper Blom geldt als een van de belangrijkste saxofonisten uit de Nederlandse jazz scene, is een van de meest wendbare instrumentalisten van de BeNeLux en ook als bandleider een opvallende verschijning. Hij is docent aan het Conservatorium van Amsterdam. Op initiatief van Cleaver begon ZILT in het café stukken van de geniale eigenzinnige jazz-pianist en bandleider/componist Misha Mengelberg en van Duke Ellington te spelen. Gaandeweg ontwikkelde ZILT een informele en spontane stijl die steeds beter ging passen bij hun repertoire en er om schreeuwde om gespeeld te worden buiten de café-muren. Geheel in de geest van Mengelberg is de jazztraditie wel aanwezig maar kan tegelijkertijd de muziek elk moment een heel andere kant uitgaan dan verwacht (of juist niet).