talks, colleges, festivals en meer

ons kennis- en debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Club Nine

UGlobe Café over Protestmuziek

Muziek als maatschappelijk statement

Geweest

Muziek wordt al jaren gebruikt om maatschappelijke statements te maken. Verschillende artiesten, zoals U2, Pussy Riot en Jimi Hendrix, spreken zich in hun muziek uit tegen racisme, oorlog en ongelijkheid. Soms richten ze zich zelfs direct naar een president, denk aan Dear Mr. President van P!nk. Vanavond duiken we in de wereld van de protestliederen. Hoe wordt muziek gebruikt in politieke bewegingen en protesten?

PhD kandidaat Marit van de Warenburg presenteert haar onderzoek over de internationale circulatie van protest muziek. Met Laurens Ham, auteur van ‘Op de Vuist’: vijftig jaar politiek en protestliedjes’, kijken we naar de geschiedenis van van Nederlandstalige protest muziek. Tot slot luisteren we naar een optreden van protestmuzikant Florian Wolff; hoe gebruikt hij zijn liedjes om een statement te maken? De moderatie is deze avond in handen van Shula Tas.

Het UGlobe café is een unieke samenwerking tussen studenten van Utrecht Universiteit, de Utrecht University Centre for Global Challenges  en het Kennis&Debat programma van Tivoli Vredenburg.