zondag 28 maart 2021

TV-uitzending: On Stage met Joost van Bellen

VPRO-programma op NPO2

geweest
19:20
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

NPO2

zondag 28 maart 2021

TV-uitzending: On Stage met Joost van Bellen

VPRO-programma op NPO2

geweest

Welke band moeten we allemaal horen volgens Ryanne van Dorst? En op welke voorstelling wacht Romana Vrede? Welke jonge artiesten brengt Henny Vrienten mee? Hoe brengt Joost van Bellen een ode aan het nachtleven? In het nieuwe VPRO-programma On Stage gooit presentatrice Nadia Moussaid vanuit TivoliVredenburg samen met een hoofdgast de deuren wijd open voor Nederlandse muzikanten en kunstenaars en hijsen ze de Nederlandse podiumkunsten op het schild.

Als gevolg van de coronamaatregelen zijn veel zalen en podia van Nederland leeg. Niet leuk voor de liefhebber die het zonder de podiumkunsten moet stellen, en vooral niet leuk voor de kunstenaars en artiesten, voor wie de nood steeds hoger wordt. Agenda’s blijven leeg. Er is geen werk en dus geen geld. Maar in de oefenruimtes broeit het. Er wordt muziek en theater gemaakt voor betere tijden, wanneer het publiek de zalen weer in mag. Tot die tijd gooit On Stage vanuit TivoliVredenburg de deuren van de zaal wagenwijd open met acht uitzendingen, vanaf 7 februari elke zondag om 19:20 uur op NPO2 en terug te kijken via NPO Start.

Tijdens een uitzending kan alles: dans, theater, muziek en andere varianten van uitvoerende kunst. De optredende artiesten die we zullen zien zijn er allemaal op voorspraak van de hoofdgast, die met Nadia zijn keuze zal toelichten. Zo wordt er niet alleen een portret gemaakt van de smaak van die gast, maar ook een portret van makend Nederland. Joost van Bellen zal de achtste aflevering op zich nemen.