menu zoeken
Naar agenda
maandag 12 november 2018

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Tv-series ontleed: The Wire

line-up
dr. Sinan Çankaya (VU)
aanvang
20:00
eindtijd
21:00
locatie

Deze “beste tv-serie ooit” zit vol verhaallijnen die raken aan publieke kwesties als armoede, criminaliteit, politiewerk en racisme. Nog altijd actueel in de VS. Van patrouilleren in ‘slechte wijken’ tot etnisch profileren en excessief geweld. Hoe komen we tot een rechtvaardiger politieapparaat en hoe zit het eigenlijk in Nederland? Met cultureel antropoloog dr. Sinan Çankaya (VU).

Tv-series ontleed is een programma van Studium Generale van de Universiteit Utrecht. Dit seizoen kijken we naar tv-series met een nostalgisch tintje. Van seks als studieobject in de jaren 50, via de reclamewereld in de jaren 60, naar spionnen in de jaren 80 en macht en misdaad begin 2000. Wetenschappers analyseren de context en ideeën achter The Americans (10 sep), Mad Men (1 okt), The Wire (12 nov) en Masters of Sex (3 dec).

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met het hele programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.

Wellicht vind je ook interessant

vr 1 feb 2019

Welcome to Night Vale

Welcome to Night Vale 2019 World Tour “A Spy in the Desert”

za 6 apr 2019

Transition Festival 2019

wo 27 mrt 2019

Het Grote Brexit College

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord