woensdag 13 mei 2020

Tsjaikovski 6 Uitgelegd

afgelast
19:30
zaal open
20:15
aanvang
21:00
pauze
22:10
verwachte eindtijd
Rang 1
€ 30,35
€ 24,25
Rang 2
€ 26,-
€ 21,45
Rang 3
€ 19,-
€ 15,85

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

uitvoerenden

Residentie Orkest
Jules van Hessen dirigent & gastheer

programma

Tsjaikovski Symfonie nr. 6 ‘Pathétique’

locatie
woensdag 13 mei 2020

Tsjaikovski 6 Uitgelegd

afgelast

Dit concert is afgelast naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM adviseert. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. We gaan voor zoveel mogelijk evenementen op zoek naar een alternatieve datum. Gezien de omvang van ons programma kan het een aantal weken duren voordat er meer informatie is over dit concert. Als dit concert kan worden verplaatst of definitief wordt afgelast, worden ticketkopers daar zo snel mogelijk over geïnformeerd. Je vindt actuele algemene informatie hier.

Negen dagen na de première van zijn ‘Pathétique’ overlijdt Pjotr Iljitsj Tsjaikovski volkomen onverwacht. Hoewel… Al snel wordt de symfonie door analisten, musici en complotdenkers binnenstebuiten gekeerd, op zoek naar aanwijzingen en voorbodes. Had Tsjaikovski zijn eigen requiem geschreven? Wat was het ‘geheime programma’ waarover de componist sprak? En waarom duikt er te midden van al die onheilszwangere muziek een lieflijke wals op? Raadsels en mythes die tot op de dag van vandaag een vruchtbare voedingsbodem zijn voor boeken, films en complottheorieën. Maestro Jules onthult niet alleen het mysterie van Tsjaikovski’s dood, maar laat ook de wanhoop van de componist horen en zijn langzaam wegstervende hartslag.

Voor de pauze uitleg met visuals en muziekvoorbeelden, na de pauze het hele stuk.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!

Zie ook