meer data

Bezin met Bach
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Johann Sebastian Bach cantate ‘Es ist dir gesagt, Mensch, was gut ist’ BWV 45; cantate ‘Herr Jesu Christ, wahr’ Mensch und Gott’ BWV 127

Uitvoerenden

Marjoleine de Vos spreker
Nederlandse Bachvereniging
 o.l.v. Hans-Christoph Rademann
Maud Vanhauwaert
dichter
Lex Bohlmeijer presentator

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Bezin met Bach: Marjoleine de Vos

Over trouw zijn aan jezelf

Geweest

Bezin Met Bach | zaterdag 11 maart | Grote Zaal

Hoe leid je een goed en ‘juist’ leven? Dat is de vraag die denkers en filosofen sinds het begin van de mensheid bezighoudt. Eeuwenlang bood religie ons houvast bij morele dilemma’s. Nu religie uit vele levens is verdwenen tast de moderne mens vaak in het duister en beroept zich op coaches, yoga en zelfhulpboeken op weg naar persoonlijke waarden. Hoe blijven we trouw aan onszelf?

In deze editie van Bezin met Bach staat essayist en dichter Marjoleine de Vos stil bij deze vraag. Bach schreef de cantates 45 en 127 voor de vastentijd: een tijd van bezinning en reflectie. Hij nodigde mensen uit hun levensoriëntatie te zoeken en waarschuwde voor 'valse profeten'. Anno 2022 staat het internet vol van meningen en oordelen we zonder na te denken. Hoe houd je vast aan je eigen waarden in een tijd waarin solidariteit steeds meer onder druk staat? Samen met De Vos en dichter Maud Vanhauwaert zoeken we naar handvaten die ons vertellen wat écht belangrijk is. De presentatie van deze ochtend is in handen van Lex Bohlmeijer.

Marjoleine de Vos is redacteur en columnist bij NRC Handelsblad. Ze schrijft over kunst, filosofie, literatuur en koken. In het voorjaar van 2018 verscheen de succesvolle essaybundel Doe je best, die meerdere malen herdrukt werd. Tevens schreef ze meerdere succesvolle dichtbundels. Haar laatst verschenen dichtbundel is Hoe verschillig (2021). De Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert schreef diverse bekroonde dichtbundels. Een profane cantatedienst is haar wel toevertrouwd. Eerder droeg ze gedichten voor in theaters, opera’s en een schapenstal.

Bezin met Bach
Wil je even ontsnappen aan de waan van de dag, tot jezelf komen en je rust pakken? Bij Bezin met Bach ben je dan aan het juiste adres. In dit nieuwe programma komen kennis en klassiek samen voor een moment van bezinning. Een zaterdagochtend in de Grote Zaal met bekende hedendaagse schrijvers en denkers die zich uitspreken over grote levensthema’s. Met muziek van Bach, uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging.

Data:
zaterdag 11 maart - Marjoleine de Vos over trouw zijn aan jezelf
zaterdag 27 mei - Maxim Februari over troost

Lies hier het programmablad van de voorstelling. 

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.