Zaal open
Aanvang
Regulier
Regulier
€ 41,50
CJP
€ 33,30
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Uitvoerenden

Isabelle Faust viool
Alexander Melnikov piano
Teunis van der Zwart hoorn

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Hertz
Programma

Brahms Sonate voor viool en piano
Ligeti Hoorntrio
Brahms Trio voor piano, viool en hoorn

Trio Faust, Melnikov & van der Zwart

Brahms Trio voor piano, viool en hoorn

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Alexander Melnikov heeft zich de laatste jaren ontpopt als een groot Brahms-liefhebber. Bewonderaars van de Russische pianist waren verrast toen hij zelfs diep dook in Brahms’ Eerste Pianoconcert. Vandaag blijft hij op het terrein waarvan de meeste mensen hem beter kennen: kamermuziek met een topviolist en een hoornist die de lastige natuurhoorn, dus zonder ventielen, bespeelt. Isabelle Faust speelt in dit programma zowel viool als altviool. Alexander Melnikov verkoos een moderne vleugel boven een fortepiano.

Brahms’ voorliefde voor de combinatie van piano, viool en hoorn
Brahms bespeelde zelf drie instrumenten: piano, viool en hoorn. Alleen dat al maakt hem tot de gedroomde componist voor deze combinatie. Hij zou zeer ingenomen zijn met de spelers van vandaag. Isabelle Faust en Alexander Melnikov spelen al jaren met elkaar en hebben diverse albums opgenomen. Teunis van der Zwart stond bij ons op de planken met onder andere het Orkest van de Achttiende Eeuw, maar nog niet eerder als kamermusicus. Hun gebundelde krachten komen deze avond optimaal tot hun recht in Brahms’ Trio voor piano, viool en natuurhoorn, dat niet vaak ten gehore wordt gebracht.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.