Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Tribute to Fairouz

Nai Barghouti ft. Amsterdams Andalusisch Orkest

Geweest

Er zijn bij dit concert alleen zitplaatsen. Er is vrije stoelkeuze.

Na afloop van dit concert kun je blijven dansen op Park 6 met Disco Arabesquo. 

Vanaf jongs af aan wist de Palestijnse natuurtalent Nai Barghouti het publiek te overtuigen met vertolkingen van Arabische liedjes van onder andere Fairouz. Haar warme stem en haar ongekende beheersing van de traditionele Oosterse maqam maken haar geliefd onder het publiek. Nai zet haar talent op deze avond in voor een ode aan Fairouz.

Fairouz heeft net als de generatiegenoten Oum Kalthoum, Asmahan en Warda de stem van de Arabische vrouw een prominente plek gegeven op het wereldtoneel. Naast de tientallen miljoenen fans raken musici, zangers en dichters niet uitgesproken over de impact van deze stemmen op de muziek en de maatschappij.

Nai vertelt dat ze tijdens haar concerten graag experimenteert met haar zang. “Ik vraag me af welke versieringen in mijn zang ik op een instrumentale manier kan gebruiken. Zo wil ik contact maken met de luisteraar, in plaats van mijn stem enkel te gebruiken om de betekenis van een tekst uit te drukken.”

Naast zang, betovert Nai iedereen ook met haar spel op de fluit. Na een memorabel optreden in het Bimhuis in 2019 staat ze wederom samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest op het podium en dit keer voor een ode aan de legendarische Fairouz!