Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Noord Nederlands Orkest
Dirk Brossé dirigent
Anneke van Giersbergen solist
Niels Geusebroek solist

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

A symphonic tribute to Avicii

Noord Nederlands Orkest

Geweest

Het overlijden van Avicii in april vorig jaar schokte de wereld. De dj en producer scoorde wereldwijde hits als ‘Levels’, ‘Wake Me Up’ en ‘Hey Brother’, maar zijn succes kende ook een donkere kant. Tim Bergling worstelde met zijn roem en de druk die daarmee gepaard ging, wat leidde tot overmatig alcohol gebruik en meervoudig spoedopnames. Reden genoeg om in mei 2016 aan te kondigen dat zijn huidige tour de laatste zou zijn. “To me it was something I had to do for my health”, vertelde Bergling in een openhartig interview aan Billboard. Sindsdien was het stil en leek het erop dat de Zweed aan het bijkomen was van zijn hectische superster-leven. Helaas was dit niet het geval en pleegde hij zelfmoord op 20 april 2018.

Een jaar later werd single ‘SOS’ uitgebracht, waarin de dj een noodkreet laat horen. De single was het eerste nummer dat Bergling schreef voor zijn overlijden en is onderdeel van album ‘Tim’, dat uitkwam op 6 juni 2019. Het album vormde een ontsnapping van de realiteit en bevat veel persoonlijke teksten en emotionele passages en is volledig geschreven door Bergling zelf.

Als eerbetoon vertolkt het Noord Nederlands Orkest het werk van Avicii tijdens een symfonische uitvoering in onze Grote Zaal. De gelaagde muziek is groots van opzet en leent zich perfect voor een symfonische benadering. De Belgische dirigent/componist Dirk Brossé maakte spectaculaire arrangementen van Avicii’s grootste hits.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!