Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event
Programma
Anna Rune

Anna Rune, de alias van Anna De Volder, heeft al heel wat muzikale kilometers afgelegd. In 2015 won ze het vierde seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland en werd ze 3FM Serious Talent. In 2018 releaset ze haar debuutalbum ‘Residue & Lovers’ Dust’ waarmee ze optreedt op o.a. Sziget, Pinkpop en North Sea Jazz. Haar nieuwe album ‘For Monumental People’, beschreven als Neo-Romantic Pop, slaat een nieuwe richting in. Met dansende baslijntjes, stuwende ritmes en analoge synths krijgt Anna’s lyrische en soms duistere schrijfstijl een relativerende laag. Dat moet ook, want alle songs schreef ze als ode aan mensen die van monumentale waarde waren tijdens Anna’s strijd voor het herstel van haar mentale gezondheid.

Tijdens haar clubtour in oktober 2022 neemt ze mensen mee in een conversatie over kwetsbaarheid, eigenliefde en allesverwoestende miserie.

BANNER.

Grote, organische songs verweven met creative fingerpicking: dat is songwriter Banner. In twee jaar tijd heeft hij een onmiskenbare handtekening voor zichzelf gecreëerd. De dromerige indie-folk, die tot dusver op twee EP’s gevangen werd, leverde al ruim een miljoen streams op. Dit terwijl Banner. als support van o.a. Villagers, Newton Faulkner, Rhys Lewis en het soloproject van Tame Impala-drummer Julien Barbagallo langs enkele van de mooiste popzalen van Europa tourde.

 

Bony Macaroni

Nietsverhullend milennial-leed en oprechte levensvragen. Soms wat cynisch, soms wat zeikerig, maar altijd recht voor zijn raap. Bony Macaroni brengt het snel (en ook best hard) en hoort jou het liefst de volle 3 minuten meeblèren.

De tragikomische emo-pop van Bony Macaroni kwam dan ook zo hard en snel als de tracks doen vermoeden. Binnen een jaar speelden ze vanuit het niets precies 52 shows door Nederland, Duitsland en België. Festivals van Sniester tot Mildtfest, supports voor o.a. Tim VanTol en de legendarische Raggende Manne en een Popronde-marathon langs de lekkerste zaaltjes van het land. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan een debut-album vól met van die potentieel verslavende oorwormen. Dus, mocht je zin hebben in zo’n aanstekelijk avondje jank-punk, sla deze dan zeker niet over!

Classic Water

Classic Water is het nieuwe project van Tom Gerritsen, voormalig frontman van The T.S. Eliot Appreciation Society. In dit nieuwe project slaat Gerritsen een Indie Rock weg in en worden surrealistische teksten gecombineerd met uitgesponnen instrumentale stukken en korte Rock ’n Roll uitspattingen. Luisterend naar de muziek van Classic Water waan je jezelf rijdend op aftandse grindwegen van verlaten dorpen, terugdenkend aan wat ooit was maar nooit meer zal zijn.

Met meer dan 180 shows achter de kiezen met zijn voormalige band weet Tom Gerritsen met Classic Water een diep intense show neer te zetten. Het op 19 maart uitgebrachte debuutalbum ‘Concrete Pleasures’ is volledig in stijl opgenomen in een 14e eeuwse boerderij in Zweden, wat de band ook een show opleverde op Future Echoes Festival in Zweden!

Lucas Laufen (AU)

Lucas Laufen zijn muziek kan beschouwd worden als therapie vorm. Hij creëert eigenzinnige folk met rustige zangpartijen, akoestische gitaren, piano en elektronische instrumenten, waardoor de chaotische wereld om je heen even verdwijnt. Lucas groeide op in het kleine dorpje Port Lincoln, Australië, maar woont nu in Berlijn. In de muziek probeert hij de rustieke uitzichten van Australië te combineren met de rijke historie van Europa. Het debuut, ‘Goodbye’ uit 2016 werd in 2018 opgevolgd door ‘I Know Where Silence Lives‘. Het nieuwe album ‘Weathering’ is opgenomen met Grammy-winnende producer Antonio Pulli (o.a. Feist, David Sylvian, Nils Frahm, Kings of Convenience, Ólafur Arnalds) en verscheen op 29 april.

Luka

Geboren in Kaapstad, opgegroeid in Rotterdam; singer-songwriter Lisa Lukaszczyk vertaalt haar verhalen naar eigenzinnige, dromerige pop. Eerlijk en persoonlijk, maar altijd herkenbaar en intrigerend. Geïnspireerd door artiesten als Lianne La Havas, Feist en Bon Iver stelt Luka een breed pallet aan geluiden tentoon. Na de succesvolle release van de zelf uitgebrachte debuut EP ‘Welcome, Generation Everything’ begin 2018, speelde ze meer dan 80 shows door Europa met als hoogtepunten Sziget en Motel Mozaique. Maar sindsdien heeft ze allesbehalve stilgezeten. In 2020 heeft Luka het debuutalbum ‘First Steps of Letting Go’ uitgebracht met songs die een boodschap vormen aan haarzelf, maar net zo hard binnenkomen bij de luisteraar. Op dit moment is Luka onderweg als support voor Klangstof, waarmee de zangeres eerder samengewerkt heeft op haar eigen album.

Marathon

Rechtstreeks uit de Amsterdamse underground komt Marathon, die net als deelnemers van een hardloopwedstrijd regelmatig van de blaren moeten bekomen. Blaren die ontstaan door spel vol overgave, maar ook door de wrijving waar hun generatie mee te kampen heeft. Met een explosie aan shoegaze en postpunk uit Marathon hun frustraties over de steeds groter wordende tweedeling in de maatschappij en tappen hiermee uit een onuitputtelijke bron energie. De meeslepende nummers – vol praatzang, catchy refreinen en dissonante solo’s – bieden een bemoedigend perspectief op de sombere werkelijkheid waaraan je wilt ontsnappen. Blaren of niet, als winnaars van de Amsterdamse Popprijs 2022, en support tours voor MNNQNS (FR) en Trupa Trupa (PL) in het verschiet, rent Marathon vanuit de underground naar het grote podium.

Matt Perriment (UK)

De uit Londen afkomstige indiefolk singer-songwriter Matt Perriment is een graag geziene gast in Nederland. De Ben Howard-esque stijl die Perriment tentoonstelt leverde hem in 2019 al supportshows op voor de clubtour van HAEVN en een eigen show in TivoliVredenburg. Maar dat is nog niet alles, ook voor deze supportshows tourde hij al door Europa, Engeland en Nieuw-Zeeland. Met zijn gepassioneerde storytelling en energieke muzikale composities weet hij elke liveshow om te toveren in een eerlijke filmische productie waar het publiek vanaf het begin door gehypnotiseerd wordt. Zijn laatste single ‘Through Those Eyes Again’, waarin Matt je meeneemt in zijn dagdroom over hoe hij de wereld zag als kind, past dan ook perfect in zijn liveshows.

Nina June

De Amsterdamse zangeres Nina June maakt filmische popsongs over de zoektocht naar liefde en zingeving in een tijd waarin vluchtigheid de norm lijkt te zijn. Akoestische en elektronische instrumenten gaan bij Nina June hand in hand, haar geluid is dynamisch: het ene moment melodramatisch, dan weer subtiel. Afgelopen november bracht Nina June haar nieuwe album ‘Meet Me on The Edge of Our Ruin’ uit.

‘Meet Me on The Edge of Our Ruin’ is de opvolger van Nina Junes album ‘Bon Voyage’ en de EP ‘Shadows & Riddles’ waarvan de songs al meer dan 25 miljoen keer werden beluisterd. De artieste speelde shows van Amsterdam tot New York en van Berlijn tot aan Milaan. Van ‘Meet Me on The Edge of Our Ruin’ bracht Nina onder meer de singles ‘Rainbow Ashes’ en ‘World on Fire’ uit. Op 12 november verscheen het duet ‘The Great Reveal’ met de Canadese artiest Jon Bryant, die je hieronder kunt beluisteren

POM

POM is een vijfkoppige ‘FUZZPOP’ band uit Amsterdam die laat horen dat snoeiharde muziek ook vrolijk en cute kan zijn. Geïnspireerd door Britpop en garagerock creëren zij hun eigen ‘FUZZPOP’. Met nummers als ‘Down The Rabbit Hole’ en de meest recente single ‘Toni’ die doen denken aan een grungy variant van de meer laidback gitaarpop van Mac DeMarco is het duidelijk waar de band hun inspiratie vandaan haalt.

Met meer dan genoeg podiumervaring weet POM een harde en energieke performance neer te zetten die gepaard gaat met een naar eigen zeggen ‘lief randje’. Deze performance en ervaring leverde de band een plek in de Popronde en een duo-tour met Foxlane op, en liet de band support zijn van Orla Gartland in een uitverkochte Melkweg.

Roofman

Roofman is het indie project rondom songwriter Thijs van der Meulen. Vanuit zijn thuisbasis in het bos zoekt hij samenwerkingen met verschillende internationale muzikanten, om zo het meeste uit iedere track te halen. Nadenkend over natuur, cultuur, liefde, maar ook simpele dagelijkse gedachten en observaties, schetst Roofman herkenbare beelden.

Eind 2019 betreedt ‘Roofman’ voor het eerst het podium, als toursupport van Amerikaanse songwriter Noah Guthrie, gevolgd door een optreden als support voor Engelse songwriter Matt Perriment in Paradiso Noord in januari 2020. Met al deze ervaringen op zak vindt hij productiviteit in de rust van de isolatie van de eerste lockdown. In de luwte schrijft hij track na track en neemt stapels demo’s op. In de zomer van 2020 doet hij een korte tour met zijn “Covid-proof family band,” waarna hij begint aan het voorbereiden van het Roofman-debuutalbum.

Roofman is getekend bij Duitse platenmaatschappij Clouds Hill (o.a. The Mars Volta, Peter Doherty), met als thuisbasis de gerenommeerde Clouds Hill studio’s in Hamburg waar eerder artiesten als The Killers, Peter Doherty en The Whitest Boy Alive platen opnamen. Single Slot Machine / VLT’s, die op 10 december verschijnt, werd spontaan opgenomen met Canadese indiemuzikant Micah Erenberg (The Secret Beach); in slechts een paar uur namen de twee het nummer op, tijdens de tour van The Secret Beach in oktober 2021.

Treetop Festival

Van internationale songwriters tot post-punk van eigen bodem

Geweest

Hoog in de stedelijke boomtoppen van ons gebouw pluk je op zaterdag 13 augustus de meest diverse indie-vruchten tijdens Treetop Festival. Van internationale songwriters tot indie-pop en post-punk van eigen bodem; het is allemaal te vinden in de Cloud Nine, Club Nine en op Plein 6.

De line up bestaat uit diverse nationale en internationale indie en folk artiesten: Londense singer-songwriter Matt Perriment, de Vlaamse voormalige Beste Singer-Songwriter winnares Anna Rune en Nederlands filmische zangeres Nina June zijn een paar van de artiesten die afreizen naar Utrecht. De volledige line up vind je hieronder.

Treetop Festival wordt georganiseerd in samenwerking met het Utrechtse boekingskantoor Treetop Agency, dat deze zomer 7,5 jaar bestaat.