vrijdag 26 maart 2021

Transition Festival 2021 (26 & 27 maart)

Tweedaags jazzfestival

16:00
zaal open
17:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

vrijdag 26 maart 2021

Transition Festival 2021 (26 & 27 maart)

Tweedaags jazzfestival

Vanwege coronamaatregelen is de 2020 editie afgelast. Lees hier meer. De volgende editie vindt plaats op 26 & 27 maart 2021. Meer informatie over de ticketverkoop volgt snel.

Na vier edities is Transition gegroeid naar een tweedaags festival. Er is immers genoeg te vertellen over wat zich momenteel in de jazz afspeelt. In de jazz is een nieuwe generatie musici opgestaan die wars is van hokjes, maar nog altijd het jazzidioom onverminderd hoog heeft zitten. Tegelijkertijd laten de inspirators uit het genre, de veteranen, zich graag omringen door deze jongere generatie om hun sound fris te houden en elkaar uit te blijven dagen. Transition laat gedurende de twee festivaldagen deze werelden samen komen, met op de vrijdag een nadruk op de jonge makers en op zaterdag de inspirators. Maar vaker nog zoals ze de musici het zelf graag zien; samen op één podium.

In totaal staan zo’n veertig nationale en internationale formaties met meer dan honderd musici in alle zalen van het Utrechtse TivoliVredenburg. Transition vindt in 2021 plaats op 26 en 27 maart.

Op vorige edities speelden onder meer Branford Marsalis, Ibrahim Maalouf, Avishai Cohen, GoGo Penguin, Christian Scott, Pat Martino, Mulatu Astatke, Phronesis, Eric Vloeimans, Laura Mvula, Michel Camilo & Tomatito, Cory Henry en Lizz Wright. De eerste namen voor de 2021 editie worden na de zomer bekend gemaakt.

Transition is een samenwerking tussen TivoliVredenburg en North Sea Jazz.