talks, colleges, festivals en meer

ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Club Nine

Transgenderrechten onder druk

Geweest

De ‘antigenderbeweging’ wordt steeds feller. Ze verzet zich tegen de nieuwe Transgenderwet, die het makkelijker moet maken om je geslacht te wijzigen. Trans personen, die bovengemiddeld vaak het slachtoffer zijn van intimidatie, geweld en discriminatie, worden als bedreiging gezien. Hoe kunnen we hun mensenrechten beter beschermen? Met jurist dr. Marjolein van den Brink (UU) en Brand Berghouwer (Transgender Netwerk Nederland).

Dit event is onderdeel van de serie 'In je recht', een programma van Studium Generale van de Universiteit Utrecht. In samenwerking met Centre for Global Challenges, het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten en het programma de Rechtvaardige Stad (UU).

In 2023 viert de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) haar 75ste verjaardag. Sinds de opstelling ervan is de wereld radicaal veranderd. Klimaatverandering tast de levensstandaard van mensen overal ter wereld aan. En minderheden, zoals trans mensen, die in 1948 nog niet erkend werden, eisen nu hun rechten op. Welke rol spelen mensenrechten in het bestrijden van hedendaags onrecht? Is de Verklaring aan een update toe?

For more information about this programme you can visit the Studium Generale website.

Ben je onverwacht toch verhinderd? Je kunt je ticket zelf terugboeken in je webaccount bij 'mijn tickets'.

Foto via Unsplash.