woensdag 6 november 2019

Transforming Stories

Een avond over de kracht van verhalen met o.a. Ali Smith (VK), Gloria Wekker en Eva Meijer

geweest
19:30
zaal open
20:00
aanvang
23:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

Met o.a.:
Ali Smith
Arthur Japin
Radna Fabias
Gloria Wekker
E.v.a.

locatie
Ali Smith
There was once, I said, a story that was told by way of other stories
woensdag 6 november 2019

Transforming Stories

Een avond over de kracht van verhalen met o.a. Ali Smith (VK), Gloria Wekker en Eva Meijer

geweest

Deze avond is een ode aan de kracht van het verhaal. Verhalen veranderen ons, wij veranderen verhalen. Welk verhaal is in jouw leven transformerend geweest / welk verhaal heeft jou getransformeerd?

Eregast is de spraakmakende Britse schrijfster Ali Smith, bekend van haar ‘seasonal quartet’, de romans Autumn, Winter en Spring. Samen met andere schrijvers en dichters deelt zij hoe en welke verhalen haar leven veranderd hebben.

Transforming Stories is een programma van de Utrechtse boekwinkel Savannah Bay die dit jaar 35 jaar bestaat. Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis verschijnt Savannah Bay, geschiedenis van een bijzondere boekwinkel 1975-2019, een historisch jubileumboek. Auteur Marijke Huisman (Universiteit Utrecht) beschrijft de kleurrijke geschiedenis van Savannah Bay als onderdeel van de vrouwen- en LHBT-beweging en gaat zij, samen met andere betrokkenen, in gesprek over de betekenis van deze winkel voor de stad Utrecht.

Verwacht een avond vol muziek, storytelling, film, debat en poëzie!

Over Ali Smith
In 1995 debuteerde Smith met de verhalenbundel Free Love and Other Stories. Toneelstukken, korte verhalen, non-fictie, romans: Smith is van alle markten thuis. Haar werk werd meerdere keren bekroond met de Man Booker Prize, The Orange Prize for Fiction en werd meermaals genoemd als kanshebber op de Nobelprijs voor Literatuur. Haar meest recente werk, een seizoensgebonden kwartet van romans tegen de achtergrond van Brexit, werd lovend ontvangen. Het is uitkijken naar het laatste deel Zomer.

En met vlnr:
Schrijver en universitair docent Marijke Huisman, eigenaar van Savannah Bay Marischka Verbeek, emeritus hoogleraar Genderstudies Gloria Wekker, schrijver Eva Meijer, dichter Radna Fabias, medeoprichter van Uitgeverij Chaos Sayonara Stutgard, dichter Vicky Francken, historica Esther Captain, dichter Hanneke van Eijken, NRC recensent Toef Jaeger, schrijver Arthur Japin.

Beeld door Nanna de Jong.
Dit programma is mogelijk gemaakt door financiële steun van de Gemeente Utrecht, Universiteit Utrecht en de fondsen Prof. Van Winter, Mien van ’t Sant, Carel Nengerman, K.F. Hein, en Prins Bernhard Cultuurfonds.