zaterdag 31 oktober 2020

De tranen van Petrus

Nederlands Kamerkoor

21:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

Regulier
€ 32,-
€ 25,60

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.

uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
i.s.m. Dance Company Nanine Linning

Marijn Rademaker dans
Peter Dijkstra chef-dirigent
Nanine Linning co-regie en choreografie
Tido Visser co-regie en concept
Irina Shaposhnikova kostuumontwerp
Pink Steenvoorden (Einstein Design) licht- en decorontwerp

programma

Aanvang 21:00 uur

Orlando di Lasso Lagrimedi San Pietro

locatie
zaterdag 31 oktober 2020

De tranen van Petrus

Nederlands Kamerkoor

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19) is het programma en de aanvangstijd van dit concert (oorspronkelijk 'Van Gogh in me') gewijzigd. Kaartkopers worden hierover geïnformeerd. 

Nog geen tickets? U kunt tickets kopen voor dit concert op het oude tijdstip. Houd er in dit geval rekening mee dat de aanvangstijd en uw stoelnummer zullen veranderen.

In De tranen van Petrus plaatst het Nederlands Kamerkoor Orlando di Lasso’s meesterwerk in actuele context: wat gebeurt er met de mens ten tijde van isolatie, eenzaamheid en wanhoop? Marijn Rademaker (voormalig eerste solist bij Het Nationale Ballet en Stuttgart Ballet) danst de rol van Petrus-apostel en misschien wel de trouwste volgeling van Jezus. Toch verloochent hij Jezus. De desillusie en eenzaamheid die volgen komen tot leven in een scenisch samenspel tussen Petrus en het koor, in een co-regie van Tido Visser en Nanine Linning. Petrus’ worsteling, vertolkt door sterdanser Marijn Rademaker, wordt gadegeslagen en begeleid door zeven zangers in levensgrote glazen zuilen. Wie is er eenzamer? Hij die opgesloten is, of hij die niemand heeft om zijn vrijheid mee te delen? Hoe verhoudt zijn idealisme zich vandaag de dag tot een wereld waarin mensen kiezen voor eigenbelang, een maatschappij waarin de oneliner het wint van de nuance, een maatschappij waarin blinde macht gaat boven moreel gezag? Publiek én zangers worden tot getuigen van Petrus’ leed. Poëtisch, confronterend, en actueel.

Uw bezoek
Dit concert is coronaproof georganiseerd. Bij al onze concerten en evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen u graag! Maar: alles is anders in coronatijd. Zo ook uw bezoek aan ons. U kunt nu alleen bij ons langskomen als u geen corona gerelateerde klachten heeft, en alleen met een vooraf aangeschaft geldig ticket. Bereid uw bezoek goed voor en lees  hierwat u kunt verwachtenBekijk hier de ervaringen van bezoekers van ons coronaproof programma.

Zie ook

za 15 mei 2021

Nederlands Kamerkoor

#uncut

ma 21 dec 2020

Weihnachts-Oratorium

Nederlands Kamerkoor

do 18 mrt 2021

Requiem van Fauré

Amsterdam Sinfonietta en Nederlands Kamerkoor