zaterdag 31 oktober 2020

De tranen van Petrus

Nederlands Kamerkoor

€ 32,-

incl. servicekosten

Uitverkocht
20:30
zaal open

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
i.s.m. Dance Company Nanine Linning

Marijn Rademaker dans
Peter Dijkstra chef-dirigent
Nanine Linning co-regie en choreografie
Tido Visser co-regie en concept
Irina Shaposhnikova kostuumontwerp
Pink Steenvoorden (Einstein Design) licht- en decorontwerp

programma

Aanvangstijden: 19.00 en 21.00 uur

Orlando di Lasso Lagrimedi San Pietro

locatie
zaterdag 31 oktober 2020

De tranen van Petrus

Nederlands Kamerkoor

€ 32,-

incl. servicekosten

Uitverkocht

Dit concert kan door de coronamaatregelen niet doorgaan zoals het oorspronkelijk bedacht is. Het is mogelijk dat het concert doorgaat, maar op kleine schaal of in aangepaste vorm. Mogelijk moeten we opzoek naar een nieuwe datum. Als het echt niet anders kan wordt het concert geannuleerd. Dit uitzoeken kost tijd. Zodra we een oplossing hebben gevonden, worden de ticketkopers op de hoogte gebracht en wordt de status van het concert op onze website aangepast. Bedankt voor uw begrip.

In De tranen van Petrus plaatst het Nederlands Kamerkoor Orlando di Lasso’s meesterwerk in actuele context: wat gebeurt er met de mens ten tijde van isolatie, eenzaamheid en wanhoop? Marijn Rademaker (voormalig eerste solist bij Het Nationale Ballet en Stuttgart Ballet) danst de rol van Petrus-apostel en misschien wel de trouwste volgeling van Jezus. Toch verloochent hij Jezus. De desillusie en eenzaamheid die volgen komen tot leven in een scenisch samenspel tussen Petrus en het koor, in een co-regie van Tido Visser en Nanine Linning. Petrus’ worsteling, vertolkt door sterdanser Marijn Rademaker, wordt gadegeslagen en begeleid door zeven zangers in levensgrote glazen zuilen. Wie is er eenzamer? Hij die opgesloten is, of hij die niemand heeft om zijn vrijheid mee te delen? Hoe verhoudt zijn idealisme zich vandaag de dag tot een wereld waarin mensen kiezen voor eigenbelang, een maatschappij waarin de oneliner het wint van de nuance, een maatschappij waarin blinde macht gaat boven moreel gezag? Publiek én zangers worden tot getuigen van Petrus’ leed. Poëtisch, confronterend, en actueel.

Veilig en ontspannen naar TivoliVredenburg
Geen corona-gerelateerde klachten? We ontvangen u graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar uw gezondheid en die van uw huisgenoten. U kunt deze gezondheidscheck op de dag van je bezoek ook alvast online doen en bij binnenkomst uw groene scherm tonen. Bereid uw bezoek goed voor en lees hier wat u kunt verwachten.

Zie ook

do 18 mrt 2021

Requiem van Fauré

Amsterdam Sinfonietta en Nederlands Kamerkoor

za 15 mei 2021

Nederlands Kamerkoor

#uncut

ma 21 dec 2020

Weihnachts-Oratorium

Nederlands Kamerkoor