Zaal open
Programma

Janne Schra
Dave von Raven (The Kik)
Rick de Leeuw
Kasper van Kooten
Maaike Ouboter

Huisband: Tess et Les Moutons Magnifiques

Uitvoerenden

Janne Schra, Dave von Raven (The Kik), Rick de Leeuw, Kasper van Kooten en Maaike Ouboter

Support act
geen support
Locatie
Cloud Nine

Tour des Vacances

Geweest

De deuren gaan open om 19:00.

Tour des Vacances is een vrolijke, muzikale praatavond waarin vijf Nederlandse artiesten en schrijvers herinneringen ophalen aan Frankrijk. Onder leiding van Guuz Hoogaerts bepraten en bezingen onder andere Janne Schra, Rick de Leeuw, Ronald Giphart, Kasper van Kooten, Maaike Ouboter en Dave ‘The Kik’ von Raven hun Franse vakantie- en muziekherinneringen in de stad waar de Tour de France start.

Straks starten ze in Utrecht, de renners van de Tour de France. En worden we, zodra het peloton bij Mons de grens over is,  op tv weer bestookt met de prachtigste plaatjes van het Franse landschap: bergen, dalen, kastelen, dorpjes die passen in je hand, kinderkopjes. Tussen die renners door. De nostalgie die zulke beelden losmaakt, herkent iedereen die wel eens een teen voorbij Lille heeft gezet.

Vijf Nederlandse artiesten herkennen die nostalgie, sterker, ze krijgen de Franse kriebels al zodra het woord ‘périphérique’ valt, het getik van pétanque-ballen klinkt of er ergens een chanson uit een radio galmt. Janne Schra, Rick de Leeuw, Kasper van Kooten, Maaike Ouboter en Dave ‘The Kik’ von Raven vertellen over hun fietsvakanties langs de Loire, hun geworstel met kikkerbillen en slakkenhuisjes, de vakantieliefdes aan de Cote d’Azur en hoe vaak ze ‘pain de stock’ hebben gegeten. En wanneer hun liefde voor het chanson begon. Voor deze ene keer zingen de vijf hun meest geliefde Franse lied, in het Frans. Welke liedjes dat zijn kunnen en willen we nog niet verklappen, maar het gaat hier om de Kanonnen van het Chanson.

Extra duiding van het land, de ziel, de eigenaardigheden en hoe we daar vanuit Nederland tegenaan kijken komt van schrijver Ronald Giphart, die in Normandië blind de weg kan vinden, en van Monique Huijdink. Zij ging niet alleen vele tientallen malen op vakantie in Frankrijk, ze weet ook alles van wat beelden van de Tour de France losmaken – ze schreef samen met Anna Spapens het boek ‘Thuis voor de Tour’. En de fonkelnieuwe thriller ‘De Baas’ van Huijdink speelt zich af tijdens de Tour van 2003, waar zoveel rare dingen gebeurde dat het wel gescript leek.

Huisband is Tess & Les Moutons Magnifiques, specialisten in het oude en nieuwe chanson. Zij begeleiden de vijf zangers en spelen de favoriete Franse liedjes van de overige gasten. En ja, ook het publiek gaat een rol spelen. Want iedereen, echt ie-de-reen, heeft favoriete Franse vakantie- of muziekherinneringen.

Presentatie is in handen van Guuz Hoogaerts, alias Guuzbourg. Hij vult al tien jaar het zuchtmeisjesweblog Filles Sourires, stelde zes cd’s samen met Franstalige popmuziek (onder meer Filles Fragiles 1 & 2, Musique Fantastique en een Gainsbourg-tribute) en zat als Franse-popexpert in programma’s als De Wereld Draait Door en Met het Oog op Morgen.