donderdag 17 december 2020

Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwintet

€ 24,-

incl. servicekosten & garderobe

Uitverkocht
19:00
zaal open
20:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Toon Tellegen verteller
Corrie van Binsbergen gitaar
Joost Buis trombone, lapsteel
Albert van Veenendaal piano
Hein Offermans bas
Alan Purves percussie

locatie
NRC
Tellegen en de zijnen vermorzelden de witte alledaagsheid van de taal
donderdag 17 december 2020

Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwintet

€ 24,-

incl. servicekosten & garderobe

Uitverkocht

Veilig en ontspannen naar TivoliVredenburg
Geen corona-gerelateerde klachten? We ontvangen je graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar jouw gezondheid en die van je huisgenoten. Je kunt deze gezondheidscheck op de dag van je bezoek ook alvast online doen en bij binnenkomst je groene scherm tonen. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachten.

Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwintet
Schrijver Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwintet presenteren vanavond een speciaal programma rond de beroemde dierenverhalen van Tellegen. Verwacht een unieke mix van literatuur en muziek.

De absurde en ontroerende dierenverhalen van Toon Tellegen vormen een onuitputtelijke bron van muzikale inspiratie voor gitariste/componiste Corrie van Binsbergen en haar ensemble het Wisselend Toonkwintet. Het eerste programma Dierenverhalen van Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet, met onder andere ‘eekhoorn en mier’ en ‘feest van de kameel,’ verscheen in 2007 op CD en werd genomineerd als Beste Luisterboek. Sindsdien hebben Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwintet de dierenverhalen meerdere keren live opgevoerd en telkens aangevuld.

"Op het feest van de kameel zat het vuurvliegje naast de aardworm. Het vuurvliegje glom en zei : ‘Weet je waar ik soms bang voor ben, aardworm?’ ‘Nee,’ zei de aardworm. ‘Dat ik opeens niet meer aanga.’ ‘O,’ zei de aardworm. ‘Ik moet er niet aan denken dat ik opeens wel aanga.’ Zij keken elkaar verbaasd aan. Het was ook een raar gesprekje en lange tijd zeiden zij niets."

Dit concert is uitverkocht. In Haarlem, Nijmegen, Leiden en Amsterdam nog tickets beschikbaar.

 

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!