Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Toon Tellegen verteller
Corrie van Binsbergen gitaar
Joost Buis trombone, lapsteel
Albert van Veenendaal piano
Hein Offermans bas
Alan Purves percussie

Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwintet

Geweest

Bekijk de foto's

Fotograaf: Dorien Hein

 
Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwartet | zaterdag 17 april 2022 | Hertz


 
Schrijver Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwintet presenteren vanavond een speciaal programma rond de beroemde dierenverhalen van Tellegen. Verwacht een unieke mix van literatuur en muziek.

De absurde en ontroerende dierenverhalen van Toon Tellegen vormen een onuitputtelijke bron van muzikale inspiratie voor gitariste/componiste Corrie van Binsbergen en haar ensemble het Wisselend Toonkwintet. Het eerste programma Dierenverhalen van Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet, met onder andere ‘eekhoorn en mier’ en ‘feest van de kameel,’ verscheen in 2007 op CD en werd genomineerd als Beste Luisterboek. Sindsdien hebben Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwintet de dierenverhalen meerdere keren live opgevoerd en telkens aangevuld.

"Op het feest van de kameel zat het vuurvliegje naast de aardworm. Het vuurvliegje glom en zei : ‘Weet je waar ik soms bang voor ben, aardworm?’ ‘Nee,’ zei de aardworm. ‘Dat ik opeens niet meer aanga.’ ‘O,’ zei de aardworm. ‘Ik moet er niet aan denken dat ik opeens wel aanga.’ Zij keken elkaar verbaasd aan. Het was ook een raar gesprekje en lange tijd zeiden zij niets.