vrijdag 10 december 2021

Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwintet

19:00
zaal open
20:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Toon Tellegen verteller
Corrie van Binsbergen gitaar
Joost Buis trombone, lapsteel
Albert van Veenendaal piano
Hein Offermans bas
Alan Purves percussie

locatie
NRC
Tellegen en de zijnen vermorzelden de witte alledaagsheid van de taal
vrijdag 10 december 2021

Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwintet

Dit concert is vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verplaatst van 17 december 2020 naar de bovenstaande datum. Actuele informatie over afgelastingen en verplaatsingen door corona vind je hier. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. Je begrijpt vast dat deze situatie een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen ticketkopers daarom om hun mail goed in de gaten te houden. 

Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwintet
Schrijver Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwintet presenteren vanavond een speciaal programma rond de beroemde dierenverhalen van Tellegen. Verwacht een unieke mix van literatuur en muziek.

De absurde en ontroerende dierenverhalen van Toon Tellegen vormen een onuitputtelijke bron van muzikale inspiratie voor gitariste/componiste Corrie van Binsbergen en haar ensemble het Wisselend Toonkwintet. Het eerste programma Dierenverhalen van Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet, met onder andere ‘eekhoorn en mier’ en ‘feest van de kameel,’ verscheen in 2007 op CD en werd genomineerd als Beste Luisterboek. Sindsdien hebben Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwintet de dierenverhalen meerdere keren live opgevoerd en telkens aangevuld.

"Op het feest van de kameel zat het vuurvliegje naast de aardworm. Het vuurvliegje glom en zei : ‘Weet je waar ik soms bang voor ben, aardworm?’ ‘Nee,’ zei de aardworm. ‘Dat ik opeens niet meer aanga.’ ‘O,’ zei de aardworm. ‘Ik moet er niet aan denken dat ik opeens wel aanga.’ Zij keken elkaar verbaasd aan. Het was ook een raar gesprekje en lange tijd zeiden zij niets.