zaterdag 9 juni 2018

Toon Roos & Friends

Celebrating Life

geweest
19:45
zaal open
20:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Toon Roos Kwartet:
Toon Roos – saxen
Karel Boehlee – piano
Hein van de Geyn – contrabas
Joost van Schaik – drums

Toon Roos Group:
Toon Roos – saxen
Karel Boehlee – keyboards
Tim Langedijk – gitaar
Boudewijn Lucas – basgitaar
Danny Sahupala – drums
Martin Verdonk – percussie

Special guests:
Lodewijk van Gorp - vocal
Simone Pormes - background vocals
Debbie Helaha - background vocals
Diana van Putten - background vocals

locatie
zaterdag 9 juni 2018

Toon Roos & Friends

Celebrating Life

geweest

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar, er is vrije stoelkeuze.

Toon Roos wordt gezien als één van de beste saxofonisten van Europa, vanwege zijn lyrische, intuïtieve en evenwichtige spel en zijn sterke persoonlijkheid als bandleider en componist. Toon heeft altijd diverse muziekstijlen gespeeld, van bigband swing tot bebop en hardbop, van bossa nova tot funk en fusion. Hij toerde door vele landen en nam platen op als bandleider, bandlid en gastsolist. Gedurende twintig jaar was hij een van de stersolisten van The Dutch Jazz Orchestra onder leiding van Jerry van Rooijen.

Hij werkte samen met grootheden als Joe Zawinul, Toots Thielemans, John Scofield, Ravi Coltrane en Ivan Lins, en maakte opnames met Peter Erskine, de legendarische drummer van Weather Report. Het kwartet van Toon toerde door Europa als voorprogramma van Steely Dan, en speelde op podia als de Hammersmith Apollo in Londen en de Olympia in Parijs. Roos won de Wessel Ilcken Prijs (de voorloper van de Boy Edgar Prijs) en de Bird Award van het North Sea Jazz Festival. Ook won hij de tweede prijs van The International Songwriting Competition in de Verenigde Staten met zijn compositie Reach For The Rose.

Vanavond viert Toon het leven met zijn muzikale vrienden in een nieuw kleurrijk project, waarin hij zich van meerdere kanten laat zien. Celebrating Life is een afwisselend programma van eigen composities, standards en classics waarin Toon zijn liefde laat zien voor de jazz, fusion en popmuziek. De avond begint met Roos' akoestische kwartet, met contrabassist Hein van de Geyn die speciaal voor deze gelegenheid uit Zuid-Afrika overkomt.

Na de pauze gaat Toon verder met zijn elektrische fusion-formatie in een funky programma, met naast vaste toetsenist Karel Boehlee ook gitarist Tim Langedijk. De groep speelt eigen composities, fusion classics en een tribute voor Al Jarreau en Steely Dan’s Walter Becker. Speciale gasten deze avond zijn zanger Lodewijk van Gorp en drie background vocals.

Na afloop van het concert gaat Toon zelf achter de draaitafels als DJ Tony Dandruff om te zorgen voor een swingende afterparty!

"Toon Roos is echt één van onze hedendaagse groten." - Coen de Jonge

"De saxofoonsolo's van Toon Roos zijn van een zeldzame schoonheid." - Ton Ouwehand, Jazz Nu

"One of the few saxophone players in the world with a sound of their own." - Peter Erskine

"A world-class soloist…" - All About Jazz

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!