Tony Joe White - TivoliVredenburg
Naar agenda
woensdag 2 mei 2018

Tony Joe White

Koning van de swampblues.

26,25

prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe

support
Hans Hannemann (solo)
aanvang
19:45
zaal open
19:00
swamprockpolk salad anniepandora

Bij dit concert zijn alleen staanplaatsen.

De Amerikaanse zanger/gitarist ‘Swamp Fox’ Tony Joe White is de koning van de swampblues, muziek die zompig, loom en mysterieus is als de Mississippi-delta. Sinds zijn eerste grote hit ‘Polk Salad Annie’ wordt Tony Joe White geroemd en mag hij grote artiesten zoals Eric Clapton, Joe Cocker, Lucinda Williams tot zijn bewonderaars rekenen. Hij schreef veel nummers voor andere artiesten, denk aan ‘Steamy Windows’ van Tina Turner, ‘Rainy Night In Georgia’ van Randy Crawford, maar ook Elvis Presley, Dusty Springfield en Hank Williams Jr. zongen zijn repertoire. Gelukkig speelt Tony Joe White deze nummers ook zelf! Zijn 75-jarige leeftijd doet niets af aan zijn expressieve, rootsy gitaarstijl of zijn donkerfluwelen, diepe stem. Tijdloos en indrukwekkend!

Hans Hanneman
De Groningse singer-songwriter Hans Hanneman werd als tienjarige jongen geïnspireerd door legendes als Elvis Presley en Johnny Cash. Niet gek dus, dat Hannemann’s authentieke country in combinatie met zijn donkere stem uit vervlogen tijden lijkt te komen. Gelukkig zonder aan originaliteit in te leveren, zoals ook te horen is op nieuwste single Josie Don’t Stop Dreaming!

Bekijk ons volledige roots programma op: www.shelterfromthestorm.nl

Wil je op de hoogte blijven van blues, roots, americana in TivoliVredenburg, schrijf je dan hier in voor de Rootsmailing die regelmatig verschijnt.

Wellicht vind je ook interessant

do 24 mei 2018

Tom Russell

Al 50 jaar een ware country legende!

vr 8 jun 2018

The Marcus King Band

in De Helling

za 30 jun 2018

An Evening With Gov’t Mule

Southern rock en blues pur sang.