zondag 4 oktober 2020

Ton Koopman & Amsterdam Baroque Orchestra

Concerto delle Suore - Barokmuziek van nonnen

geweest
uitvoerenden

Amsterdam Baroque Orchestra
Nationaal Vrouwen Jeugdkoor
Ton Koopman dirigent

programma

Aanvang 12.30 uur
Zaal open 11.30 uur
Verwachte eindtijd 13.30 uur

Aanvang 15.00 uur
Zaal open 14.00 uur
Verwachte eindtijd 16.00 uur

Maria Xaveria Perucona Gaude plaude
Chiara Margarita Cozzolani Dixit Dominus, Gloria in altissimis Deo, Confitebor tibi Domine, Quis audivit unquam tale?, Laetatus sum, Laudate pueri
Claudio Monteverdi Sonata sopra Sancta Maria

locatie
zondag 4 oktober 2020

Ton Koopman & Amsterdam Baroque Orchestra

Concerto delle Suore - Barokmuziek van nonnen

geweest

Sinds 29 september mogen maximaal 30 personen bijeenkomen. In TivoliVredenburg geldt dat maximum niet, omdat wij een ontheffing hebben gekregen. Ons programma mag daarom doorgaan, met een maximum van 250 bezoekers per ruimte.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19) vindt dit concert op twee tijdstippen plaats: om 12:30 en om 15:00 uur. Kaartkopers worden hierover geïnformeerd.

Zoals u wellicht heeft vernomen, is dirigent Ton Koopman afgelopen donderdagavond tijdens het concert in Arnhem onwel geworden. Hij is helaas nog niet voldoende hersteld om zondag te kunnen dirigeren. Wilma ten Wolde, artistiek leider en dirigent van het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor, die intensief berokken was bij de voorbereiding, zal hem vervangen. Het programma van het concert kan hierdoor ongewijzigd uitgevoerd worden. Wij wensen Ton Koopman een voorspoedig herstel.

Vanavond kunt u luisteren naar obscure, gewijde werken uit vergeten Italiaanse vrouwenkloosters. In de zestiende en zeventiende eeuw was het klooster een van de weinige plaatsen waar vrouwen deel mochten nemen aan de muziekpraktijk. Dit programma is een welluidend eerbetoon aan de vrouwelijke componisten die in hun stille cellen, biddend en werkend, aan God gewijde muziek optekenden. Samen met de stemmen van het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor staan de musici van het Amsterdam Baroque Orchestra garant voor een kristalheldere vertolking van deze weinig gehoorde hemelse klanken.

Dit concert heeft geen pauze.

Opmaat
In de podcast Opmaat blikken we vooruit naar het concert. Een opmaat naar een symfonie, koorwerk of soloconcert in de vorm van een gesprek met een dirigent, musicus, kenner of liefhebber die dicht bij het vuur zit. Een introductie die de nieuwsgierigheid prikkelt, de voorpret vergroot en je straks anders laat luisteren naar het concert. Luister hier naar het gesprek met dirigent Ton Koopman.

Lees hier de toelichting bij het concert, geschreven door Clemens Romijn.

Veilig en ontspannen naar TivoliVredenburg
Geen corona-gerelateerde klachten? We ontvangen u graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar uw gezondheid en die van uw huisgenoten. U kunt deze gezondheidscheck op de dag van je bezoek ook alvast online doen en bij binnenkomst uw groene scherm tonen. Bereid uw bezoek goed voor en lees hier wat u kunt verwachten.