zondag 4 oktober 2020

Ton Koopman & Amsterdam Baroque Orchestra

Concerto delle Suore - Barokmuziek van nonnen

Rang 1
€ 39,50
€ 31,60

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

uitvoerenden

Amsterdam Baroque Orchestra
Nationaal Vrouwen Jeugdkoor
Ton Koopman dirigent

programma

Aanvang 12.30 en 15.00 uur
Zaal open uur van te voren

Een- tot achtstemmige motetten, psalmen en missen van
Sulpitia Cesis; Chiara Margarita Cozzolani; Santa Radegonda; Isabella Leonarda; Collegio di Sant’ Orsola; Alba Tressina; Sisto Reina; Maria Xaveria Perucona
Bianca Maria Meda; San Martino del Leano 

locatie
zondag 4 oktober 2020

Ton Koopman & Amsterdam Baroque Orchestra

Concerto delle Suore - Barokmuziek van nonnen

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19) vindt dit concert op twee tijdstippen plaats: om 12:30 en om 15:00 uur. Kaartkopers worden hierover geïnformeerd. 

Ton Koopman tovert obscure, gewijde werken tevoorschijn uit vergeten Italiaanse vrouwenkloosters. In de zestiende en zeventiende eeuw was het klooster een van de weinige plaatsen waar vrouwen deel mochten nemen aan de muziekpraktijk. Dit programma is een welluidend eerbetoon aan de vrouwelijke componisten die in hun stille cellen, biddend en werkend, aan God gewijde muziek optekenden. Samen met de stemmen van het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor staan de musici van het Amsterdam Baroque Orchestra garant voor een kristalheldere vertolking van deze weinig gehoorde hemelse klanken.

Dit concert heeft geen pauze.

Uw bezoek
Dit concert is coronaproof georganiseerd. Bij al onze concerten en evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen u graag! Maar: alles is anders in coronatijd. Zo ook uw bezoek aan ons. U kunt nu alleen bij ons langskomen als u geen corona gerelateerde klachten heeft, en alleen met een vooraf aangeschaft geldig ticket. Bereid uw bezoek goed voor en lees  hierwat u kunt verwachtenBekijk hier de ervaringen van bezoekers van ons coronaproof programma.

Zie ook

do 1 apr 2021

De Matthäus van Johann Heinrich Rolle

Kölner Akademie

wo 17 mrt 2021

Orkest van de Achttiende Eeuw & Alexander Melnikov

Drie piano's en orkest

zo 17 jan 2021

Ensemble Correspondances

Charpentierdag i.s.m. Organisatie Oude Muziek