zondag 19 september 2021

Tineke Postma Inventions Group

Programma met 1,5 m afstand | Sunday Afternoon Jazz

Bekijk alle Sunday Afternoon Jazzconcerten

14:15
zaal open
15:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

Ongeplaceerd
€ 25,-
€ 21,-

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

uitvoerenden

Tineke Postma sopraan sax
Miles Okazaki gitaar
Marc van Roon keyboards
Fuensanta Méndez vocals en contrabas
Jeroen Vierdag electrische bas
Sun Mi Hong drums

locatie
zondag 19 september 2021

Tineke Postma Inventions Group

Programma met 1,5 m afstand | Sunday Afternoon Jazz

Dit programma vindt plaats met 1,5 meter afstand en heeft daardoor een beperkte capaciteit. Er is geen coronatoegangsbewijs (vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig. Heb je daarover vragen, kijk dan even op deze pagina.  

Tineke Postma heeft de Bimhuis-compositieopdracht met twee handen aangegrepen om haar oeuvre te verdiepen, en het resultaat mag er wezen. Hoewel Postma’s verhalende spel op sopraansax nog altijd centraal staat, bouwt ze met de Inventions Group ook voort op de experimentele elektrische jazz uit haar jeugd. Daarnaast laat Postma zich inspireren door de ritmiek uit de Zuid-Indiase Carnatische muziek en de esthetische idealen van het M-Base-gedachtegoed van Steve Coleman. Gitarist Miles Okazaki, die Postma vergezelt op het podium van TivoliVredenburg, maakte jaren deel uit van de band van die legendarische saxofonist.

Verder wordt Postma vergezeld door de Mexicaanse Fuensanta Méndez, een rijzende ster op de bas en zang, en Marc van Roon, die de toetse bestiert met zijn lyrische spel. De ritmische hoekstenen van de band zijn de Koreaanse drumster Sun-Mi Hong, die de afgelopen jaren een prominente plek in de Nederlandse jazzscene veroverde, en Jeroen Vierdag, die op elektrische bas het geheel bij elkaar brengt.