vrijdag 22 oktober 2021

Tim Dawn

Singer-songwriter bekend van o.a. topsong Walking On A Wire

19:30
zaal open
20:15
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

support act
Lukas Batteau
locatie
vrijdag 22 oktober 2021

Tim Dawn

Singer-songwriter bekend van o.a. topsong Walking On A Wire

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina. 

Tim Dawn rondde met verschillende prijzen zijn rechtenstudie af en was hard op weg naar een PhD en het grote geld. En toen… viel hij voor de muziek. Reizend door Australië en Nieuw-Zeeland, gewapend met een handvol liedjes en een gitaar, voelde hij zich vrijer dan ooit. Terug in Nederland nam hij ontslag en verhuisde naar een kinderboerderij annex oudhollands molenerf in hartje Utrecht.

Na het veroveren van twee NPO Radio 2 TopSongs met ‘Walking On A Wire’ (eind 2018) en ‘Bite The Bullet’ (2019), werd hij vlak voor de release van zijn EP ‘I’ll Hold On’ in het najaar van 2019 uitgeroepen tot 3FM Talent. Eind 2020 brak hij defini[ef door bij het grote publiek met zijn hit ‘To Love Somebody’, die hij opnam voor de kerstcommercial van PLUS (winnaar Bronzen Loeki) en onder meer Alarmschijf werd op Qmusic. Op Noorderslag liet hij vervolgens al even zien waarom hij door AD werd getipt als hét muziektalent voor 2021. Zijn debuutalbum verschijnt in het najaar van 2021.