Zaal open
Aanvang
Regulier
Regulier
€ 37,50
CJP
€ 30,10
Inclusief servicekosten.
Uitvoerenden

Tiburtina Ensemble

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Hertz
Programma

Hildegard von Bingen Ordo virtutum • onderdeel van de Hildegard Dag
i.s.m. Organisatie Oude Muziek

Tiburtina

Hildegard Dag

incl. servicekosten

Dit concert is onderdeel van de Hildegard Dag, met muziek van Hildegard van Bingen. Muziek die werd gecomponeerd in de twaalfde eeuw en ruim achthonderd jaar later nog niets van zijn zeggingskracht heeft verloren. Meditatieve muziek die rust brengt en voorbijgaat aan de waan van de dag.

Zieneres, genezeres, dichteres en componist
Hildegard van Bingen is de geschiedenis ingegaan als zieneres, genezeres en dichteres, maar bovenal als. De Duitse Benedictijnse abdis was de eerste vrouwelijke toondichter van wie muziek is overgeleverd en was zelfs bij leven al een cultfiguur. Zo werd ze niet alleen geprezen om haar artistieke oeuvre, maar ook om haar mystieke, medicinale en wetenschappelijke kwaliteiten. De tijdloze klank van Hildegards composities en de beeldende taal van haar teksten blijven inspireren en zorgen ervoor dat haar werk tegenwoordig voor velen symbool staat voor de transcendente en holistische kracht van muziek.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.

Zie ook

Marco Beasley & Stefano Rocco

Due Radici, from Italy to England and back

The Tallis Scholars

50th Birthday Concert