Bekijk het klassieke seizoen

Meer Kamermuziek Specials
Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 37,-
Rang 2
Regulier
€ 32,-
Rang 3
Regulier
€ 27,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Kreisler Marche miniature viennoise
Schubert Pianotrio nr. 2
Sjostakovitsj Pianotrio nr. 2
Rebecca Clarke Pianotrio
Schumann selectie van korte werken

Uitvoerenden

Thomas Quasthoff spreker
Amatis Trio:
Lea Hausmann viool
Samuel Shepherd cello
Mengjie Han piano

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Thomas Quasthoff & Amatis Trio

Muziek & Literatuur

v.a. € 27,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Oorlogsleed
Het leed van een oorlog blijft vaak hangen in abstracties. Voormalig sterbariton Thomas Quasthoff brengt daarom samen met het Amatis Trio de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog terug tot persoonlijk leed en dito hoop. Quasthoff leest aangrijpende fragmenten uit brieven uit die tijd en het trio antwoord met passende muziek van onder anderen Schubert, Schumann, Webern en Schönberg. Een programma dat zich mede laat samenvatten als een indringende reflectie op het huidige oorlogsleed.

Thomas Quasthoff
De Duitse Thomas Quasthoff groeide ondanks zijn handicap – hij is een van de softenonbaby’s van de late jaren vijftig – uit tot een van de grootste bas-baritons van zijn generatie. Hij maakte onder andere furore als Wagnerzanger tot hij in 2012 aankondigde zich terug te trekken van het podium. Inmiddels treedt hij weer geregeld op als spreekstem en zingt hij jazz met zijn eigen kwintet.

Brieven
In de tijd van de Eerste Wereldoorlog, 1914-1918, bestond er geen Social Media en was het voornaamste communicatiemiddel van de soldaten aan het front een pen en papier. Alleen al in Duitsland werden zo’n dertig miljard brieven verstuurd vol leed, liefde, hoop en vrees. Veel van deze brieven zijn bewaard gebleven en vormen nu een menselijke kroniek van alles wat op persoonlijk niveau speelt tijdens een oorlog.

Boekhandel Savannah Bay verzorgt de boekverkoop.

Zie ook

Classical Jukebox Diva's

Club Classique

Bezin met Bach: Stine Jensen

Over afscheid