Thinking Planet 2018 - TivoliVredenburg
Naar agenda
zaterdag 21 april 2018

Thinking Planet 2018

Internationaal Filosofiefestival

25+

prijzen zijn inclusief servicekosten

programma

Filosofiefestival

aanvang
19:00
hertzthinking planetfilosofiekennis

Hét internationale filosofiefestival Thinking Planet is voor iedereen die met andere ogen wil kijken naar de uitdagingen van onze tijd. Klimaatverandering, migratie, burn-out en eenzaamheid: het zijn vraagstukken die we alleen collectief kunnen oplossen. Thinking Planet zoekt en bundelt de denkkracht waarmee we onze gedeelde problemen te lijf kunnen gaan. Hoe kunnen we uit onze individuele, nationale en continentale bubbels breken?

Thinking Planet haalt grote denkers van uiteenlopende tradities naar Nederland. We maken kennis met oosterse wijsheid en Afrikaanse Ubuntu, islamitische levenskunst en het Latijns-Amerikaanse Buen Vivir. We onderzoeken hoe de ethiek van de Ethiopische Oromo gemeenschap ons kan helpen tot een duurzame leefstijl te komen en leren van de Canadese Inuit waarom rouwen om smeltend ijs een politieke daad is.

Tijdens Thinking Planet gaan we op zoek naar verschil én verbinding. Met meer dan 40 denkers en kunstenaars onderzoeken we nieuwe verhoudingen en inspiraties voor een ander leven en een betere wereld. Verras jezelf tijdens introductiecolleges inheemse filosofieën, draai in meditatieve cirkels voor meer zelfinzicht bij een workshop soefi-dansen en ontmoet elkaar met behulp van gesprekstechnieken en -rituelen van over de hele wereld.

Thinking Planet is een festival door Filosofie Magazine in samenwerking met UNESCO en TivoliVredenburg.

Wellicht vind je ook interessant

za 29 sep 2018

Nacht van de Poëzie

het Literatuurhuis presenteert

zo 27 mei 2018

Publieksrondleiding

vr 20 apr 2018

Pronkstukken – International School

Compositietraject educatie