menu zoeken
Naar agenda
zaterdag 21 april 2018

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Thinking Planet 2018

Internationaal Filosofiefestival

25,-+

Prijzen zijn inclusief servicekosten.

line-up
O.a. Antjie Krog
Oyeronke Oyewumi
Khadija al Mourabit
Heidi Dorudi
Building Conversation
aanvang
19:00

Het internationale filosofiefestival Thinking Planet is voor iedereen die met andere ogen wil kijken naar de uitdagingen van onze tijd. Klimaatverandering, migratie, burn-out en eenzaamheid: het zijn vraagstukken die we alleen collectief kunnen oplossen. Thinking Planet zoekt en bundelt de denkkracht waarmee we onze gedeelde problemen te lijf kunnen gaan. Hoe kunnen we uit onze individuele, nationale en continentale bubbels breken?

?  Bekijk hier het blokkenschema!  ?
?  Bekijk de sprekers op de website van Thinking Planet  ?

Thinking Planet haalt grote denkers van uiteenlopende tradities naar Nederland. We maken kennis met oosterse wijsheid en Afrikaanse Ubuntu, islamitische levenskunst en het Latijns-Amerikaanse Buen Vivir. We onderzoeken hoe de ethiek van de Ethiopische Oromo gemeenschap ons kan helpen tot een duurzame leefstijl te komen. En we leren van de Canadese Inuit waarom rouwen om smeltend ijs een politieke daad is.

Met meer dan 40 denkers en kunstenaars onderzoeken we nieuwe verhoudingen en inspiraties voor een ander leven en een betere wereld. Verras jezelf tijdens introductiecolleges inheemse filosofieën. Draai in meditatieve cirkels voor meer zelfinzicht bij een workshop soefi-dansen. En ontmoet elkaar met behulp van gesprekstechnieken en -rituelen van over de hele wereld.

Thinking Planet is een festival door Filosofie Magazine in samenwerking met UNESCO en TivoliVredenburg.

Boeken bestellen via Savannah Bay
Nieuwsgierig naar de sprekers van Thinking Planet? In de webshop van boekwinkel Savannah Bay vind je alvast een selectie boeken. Je kunt ze online bestellen en betalen bij boekwinkel Savannah Bay. Kies bij het bestellen voor de optie ‘afhalen in de winkel’ en vermeld bij de opmerkingen dat je het boek afhaalt tijdens Thinking Planet. Je kunt het dan ophalen bij de boekenstand tijdens het festival. Uiteraard zijn al deze boeken ook op het festival zelf te koop. Je kunt ter plekke cash en met pin betalen.

Wellicht vind je ook interessant

di 22 jan 2019

Kansen voor naoorlogse wijken

Stad van Morgen #5

vr 1 feb 2019

Welcome to Night Vale

Welcome to Night Vale 2019 World Tour “A Spy in the Desert”

za 6 apr 2019

Transition Festival 2019

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord