Menu Sluit Agenda Zoeken Kassa
woensdag 13 februari 2019

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Therapie voor je klimaatdepressie

Global Goals Café over milieumelancholie

€ 10,-

geweest

Inclusief servicekosten & garderobe.

aanvang
20:15
zaal open
19:45
eindtijd
22:05
Regulier
€ 10,-
€ 7,50

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

locatie
woensdag 13 februari 2019

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Therapie voor je klimaatdepressie

Global Goals Café over milieumelancholie

€ 10,-

geweest

Inclusief servicekosten & garderobe.

Voel jij je ook weleens somber door klimaatverandering? Slaap je ‘s nachts slecht om het welzijn van de bijen? Eet je vegan, maar heb je ook het gevoel dat het helemaal niks helpt tegen de gigantische vleesindustrie? Dat begrijpen we! Iedere dag worden we geconfronteerd met klimaatproblemen. De zeespiegel blijft maar stijgen, de dierenpopulatie is de afgelopen decennia met 60% gedaald, er zit een gat in de ozonlaag en het weer wordt elk jaar extremer.

Lijd jij aan een klimaatdepressie? Je bent niet alleen. Op 13 februari kun je in TivoliVredenburg terecht voor een gezamelijke therapiesessie. Na een inleiding van Denker des Vaderlands René ten Bos begeleidt programmamaker Evanne Nowak ons als we in groepen praten over de manieren om met klimaatdepressie om te gaan. Ruben Jacobs, docent aan de HKU en auteur voor Brainwash, sluit de avond af met een lezing over hoe we in actie kunnen komen en hoe we een positieve bijdrage kunnen leveren aan de verbetering van het klimaat.

Met:

René ten Bos is filosoof en hoogleraar aan de Radboud Universiteit. Hij staat er bekend om dat hij zware thema's op een luchtige manier kan benaderen. Sinds april 2017 is Ten Bos de Denker des Vaderlands.

Evanne Nowak is programmamaker en richt zich voornamelijk op de thema's duurzaamheid, rechtvaardigheid, identiteit en levensbeschouwing. Ze onderzoekt wat het betekent om mens te zijn in tijden van conflict, ongelijkheid, onzekerheid en klimaatverandering.

Ruben Jacobs doceert cultuursociologie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hiernaast is hij werkzaam als freelance journalist voor verschillende platforms. Hij schrijft over cultuur, kunst, natuur en milieu.

De avond zal geleid worden door Lotte Sluiter (programmamaker bij NRC Live).

Therapie voor je klimaatdepressie is een programma van TivoliVredenburg en de Gemeente Utrecht. Utrecht is een Global Goals City, de stad zet zich in voor de Global Goals: Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. ‘Verantwoord consumeren en produceren’ & ‘Klimaatactie’ zijn onderdeel van de zeventien doelen die een betere wereld in 2030 dichterbij moet brengen. Meer informatie over wat jij kan doen voor de Global Goals vind je op Utrecht4Global Goals.

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met al het programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.

 

 

 

Foto: Nikko Macaspac

 

Ook interessant

do 21 mrt 2019

Formerly known as Prince - a symphonic tribute

Noord Nederlands Orkest, Boris en Jennie Lena

vr 22 mrt 2019

Dana Winner

Theatershow eerste liefde…muziek

wo 27 mrt 2019

Het Grote Brexit College

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord