Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
zaterdag 10 december 2016

Theo Mackaay Unplugged

Met de hemel weet je het nooit

geweest
zaal open
19:45

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Theo Mackaay – zang, gitaar
Matthijs Spek – gitaar, achtergrondzang

locatie
zaterdag 10 december 2016

Theo Mackaay Unplugged

Met de hemel weet je het nooit

geweest

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar, er is vrije stoelkeuze.

Beleef deze avond de videoclip release van de single 'Zeg me waarom' en de muziek van Theo Mackaays nieuwe album Met de hemel weet je het nooit in een intieme, akoestische setting. Met zijn soulvolle en karakteristieke stem brengt Theo samen met gitarist/producer Matthijs Spek de muziek ten gehore van zijn nieuwe cd.

Bij Theo vloeien Americana, pop, country, blues en rock op soepele wijze samen met de Nederlandse taal. De manier waarop Theo Nederlands zingt is uniek: een Amerikaanse souplesse en timing gecombineerd met de Nederlandse taal. Geen nederpop, geen kleinkunst, geen gladde Nederlandstalige popmuziek, maar Nederlands met blues en soul.

Een sfeervolle avond met volwassen en betekenisvolle bespiegelingen op thema's als vriendschap, verlies, zingeving en de liefde.

Theo Mackaay is al ruim 35 jaar een gerenommeerd kunstenaar. Het Gouden Kalf is zijn bekendste creatie. In de jaren 70 en 80 maakte hij als zanger/gitarist/componist onderdeel uit van de baanbrekende Utrechtse band 'Braak'. Daarin liet hij een zeer maatschappijkritisch geluid horen op albums als de 'Suite voor een Hypochonder' (1980). Met Braak zat Theo destijds in de voorhoede van de opkomst van de volwassen Nederlandstalige popmuziek.

Het album 'Met de hemel weet je het nooit' belicht echter een stuk wat hij in muziek nog nooit heeft laten klinken: een zeer persoonlijk, kwetsbaar en universeel menselijk verhaal. 

Zie ook

vr 12 jun 2020

De Tour van '80

Een ode aan wielerheld Joop Zoetemelk

vr 13 sep 2019

Strictly K-pop

Hét K-pop feestje van Utrecht (All Ages)

wo 18 dec 2019

Guy Verlinde Trio

Akoestische fingerpicking blues