Theo Mackaay Unplugged - TivoliVredenburg
Naar agenda
zaterdag 10 december 2016

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Theo Mackaay Unplugged

Met de hemel weet je het nooit

21,50
uitvoerenden

Theo Mackaay – zang, gitaar
Matthijs Spek – gitaar, achtergrondzang

aanvang
20:30
zaal open
19:45
€ 21,50
€ 19,-

deze prijzen zijn inclusief servicekosten

countrybluessoulcloud nine

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar, er is vrije stoelkeuze.

Beleef deze avond de videoclip release van de single ‘Zeg me waarom’ en de muziek van Theo Mackaays nieuwe album Met de hemel weet je het nooit in een intieme, akoestische setting. Met zijn soulvolle en karakteristieke stem brengt Theo samen met gitarist/producer Matthijs Spek de muziek ten gehore van zijn nieuwe cd.

Bij Theo vloeien Americana, pop, country, blues en rock op soepele wijze samen met de Nederlandse taal. De manier waarop Theo Nederlands zingt is uniek: een Amerikaanse souplesse en timing gecombineerd met de Nederlandse taal. Geen nederpop, geen kleinkunst, geen gladde Nederlandstalige popmuziek, maar Nederlands met blues en soul.

Een sfeervolle avond met volwassen en betekenisvolle bespiegelingen op thema’s als vriendschap, verlies, zingeving en de liefde.

Theo Mackaay is al ruim 35 jaar een gerenommeerd kunstenaar. Het Gouden Kalf is zijn bekendste creatie. In de jaren 70 en 80 maakte hij als zanger/gitarist/componist onderdeel uit van de baanbrekende Utrechtse band ‘Braak’. Daarin liet hij een zeer maatschappijkritisch geluid horen op albums als de ‘Suite voor een Hypochonder’ (1980). Met Braak zat Theo destijds in de voorhoede van de opkomst van de volwassen Nederlandstalige popmuziek.

Het album ‘Met de hemel weet je het nooit’ belicht echter een stuk wat hij in muziek nog nooit heeft laten klinken: een zeer persoonlijk, kwetsbaar en universeel menselijk verhaal. 

Wellicht vind je ook interessant

wo 2 mei 2018

Tony Joe White

Koning van de swampblues

do 15 nov 2018

The Musical Box presents A Genesis Extravaganza

An Unprecedented Musical Feast of 1970-1977 Favorites & Rarities

vr 2 nov 2018

The Human League

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord