Bekijk het klassieke seizoen

Meer Orkesten Specials
Zaal open
Aanvang
Regulier
Regulier
€ 49,50
CJP
€ 39,60
Inclusief servicekosten.
Uitvoerenden

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson muzikale leiding, viool
Brooklyn Rider o.l.v. Colin Jacobsen
The Tallest Man on Earth zang en gitaar

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

The Tallest Man On Earth

Amsterdam Sinfonietta - Breder dan Klassiek

incl. servicekosten

De Zweedse Bob Dylan? Zijn doorleefde stemgeluid raakt luisteraars in ieder geval diep. Met kop en schouders steekt singer-songwriter Kristian Matsson boven zijn concurrentie uit. Bij folk- en popliefhebbers is hij beter bekend als The Tallest Man on Earth. Samen met Amsterdam Sinfonietta luidt hij het nieuwe jaar in.

Charismatisch performer
Met zijn hallucinante optredens neemt The Tallest Man on Earth bezit van het podium. De charismatische performer betovert het publiek met zijn rauwe stemtimbre en verleidelijke folkmelodieën. In samenspraak met Amsterdam Sinfonietta verwelkomt Matsson het jaar 2024 met een surpriseconcert.

Nieuwjaarstraditie
De nieuwjaarsconcerten van Amsterdam Sinfonietta vormen een onverwoestbare traditie. In het verleden ontving het strijkorkest gasten als Rufus Wainwright, Jonathan Jeremiah en Wende. Ditmaal serveren ze een prikkelende cocktail van Zweedse folklore, klassieke Scandinavische orkestmuziek en verrassende covers van Matsson en zijn inspiratiebronnen Bob Dylan en Sting.

Brooklyn Rider
Ze krijgen gezelschap van het gerenommeerde Amerikaanse strijkkwartet Brooklyn Rider dat al samenwerkte met Philip Glass en Anne Sofie von Otter. Eerste violist Colin Jacobsen voert Amsterdam Sinfonietta aan tijdens de concertreeks.

Zie ook

Residentie Orkest speelt Mendelssohn en Lalo

Met de finalisten Oskar Back Prijs van het Nederlands Vioolconcours

Game Music

Noord Nederlands Orkest

Maria Callas 100 jaar

Francis van Broekhuizen & Phion