bekijk ons volledige

indieprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
De Helling
Attend
Facebook-event

The Subways + Ash

Locatie: De Helling | Britse garagerockbands

Geweest

De Helling & TivoliVredenburg present The Subways + Ash! Op 19 november zie je in De Helling twee Britse garagerockbands voor de prijs van één. Zowel The Subways als Ash scoorden dikke indiehits en speelden op ieder relevant festival denkbaar. In samenwerking met De Helling hebben we deze bands weten te strikken voor een oer-Brits avondje springen op tunes die je nog verbazingwekkend makkelijk kan meezingen.

Eén van de dikste indiehits uit de begin jaren ‘0 was Rock ‘n Roll Queen, geschreven door een toen piepjong trio genaamd The Subways. Het aanstekelijke refrein katapulteerde de band meteen naar eenzame hoogten, en werd jarenlang door gigantische festivalmassa’s meegezongen. Maar er is ook nieuw werk, begin dit jaar verscheen het album Uncertain Joys. Nu komen The Subways, met nieuw elan, dezelfde onverwoestbare garage-anthems en nóg meer bewijsdrang dan in hun begindagen naar De Helling!

De Noord-Ierse band Ash brak halverwege de nineties door met een charmante diy-punksound die deed denken aan tijdgenoten Pavement en The Lemonheads. Na het succes van debuutalbum 1977 bracht de band tien albums uit, waarvan het laatste dit jaar verscheen. Ook Ash is niet in het verleden blijven hangen. Het geluid van de band groeide gaandeweg uit tot het soort indierock waar je geblokte Vans vanzelf sprongetjes van gaan maken.