dinsdag 17 maart 2020

The Social Animal

12 sociaal-psychologen over de nieuwste ontwikkelingen uit hun vakgebied

Bekijk ons wereldprogramma
talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma

18:30
zaal open
19:00
aanvang
21:45
verwachte eindtijd
locatie
dinsdag 17 maart 2020

The Social Animal

12 sociaal-psychologen over de nieuwste ontwikkelingen uit hun vakgebied

De mens is het meest fascinerende dier dat er op aarde rondloopt. Althans, als je sociaal-psychologen mag geloven. Zij bestuderen de mens in al haar sociale verbindingen. En stellen zichzelf vragen als:

  • Hoe denken we over SOA’s anno 2020?
  • Kunnen microkredieten bijdragen aan gelijke kansen voor vrouwen?
  • Wat kunnen we leren van inbrekers laten rondstruinen in virtual reality?
  • Waarom zijn we soms erg sceptisch over wetenschap?

Tijdens The Social Animal vertellen twaalf sociaal-psychologen over de nieuwste bevindingen uit hun onderzoek. De timing staat vast: ieder gebruiken ze 20 slides die precies 20 seconden in beeld blijven. Het recept voor vlotte, prikkelende presentaties!

Daarnaast spreekt Professor Aukje Nauta over schaamteloos leven en werken. Wat als je je niet langer zou schamen voor je uiterlijk, je single-zijn of je kinderloosheid? Wat als je je niet zou schamen voor je gebrek aan ambitie, of juist je tomeloze ambitie? Met een mix van wetenschappelijk onderzoek, pijnlijk herkenbare, alledaagse voorbeelden op en buiten de werkvloer, en schaamteloze onthullingen spoort Aukje Nauta je aan je schaamte te leren herkennen, erkennen en ermee te dealen. Nauta is bijzonder hoogleraar 'Enhancing individuals in a dynamic work context' aan de Universiteit Leiden.

De presentatie is in handen van Sofie van den Enk, bekend van o.a. De Keuringsdienst van Waarde en haar column in Opzij. Het evenement is volledig Nederlands gesproken.

Over de organisatie
The Social Animal is een programma van ASPO (de Associatie van Sociaal-Psychologische Onderzoekers) en het Kurt Lewin Instituut (psychologievansociaalgedrag.nl).

Zie ook

di 12 mei 2020

Het nut van muziek

Hoe kan muziek bijdragen aan een ‘betere’ maatschappij?

di 24 mrt 2020

Je werk of je leven

Knallen op je werk zonder er kapot aan te gaan