Talks, colleges, festivals en meer

Ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

The Social Animal

9 sociaal-psychologen over de nieuwste ontwikkelingen uit hun vakgebied

Geweest
  • Hoe zorg je ervoor dat je beter wordt in genieten?
  • Waarom zijn we soms erg sceptisch over wetenschap (en wat kunnen we hier aan doen)?
  • Kan microfinanciering bijdragen aan gelijke kansen voor vrouwen?
  • Wat bepaalt je gedrag als je eigen belang conflicteert met het collectieve belang?

Tijdens The Social Animal vertellen 8 sociaal-psychologen over de nieuwste bevindingen uit hun onderzoek. De timing staat vast: ieder gebruiken ze 20 slides die precies 20 seconden in beeld blijven. Het recept voor vlotte, prikkelende presentaties!

Daarnaast spreekt Professor Bianca Beersma over roddelen. Roddelen, ofwel informatie over iemand delen achter de rug van diegene, is aan de orde van de dag in allerlei sociale groepen, ook op 't werk. Waarom roddelen mensen zoveel? Welke sociale functies dient het? Proberen roddelaars vooral hun eigen strategische doelen te behalen, of kan het uitwisselen van roddels ook positieve gevolgen hebben voor groepen? Bianca Beersma legt het uit. Ze vertelt onder andere over onderzoek dat gaat over de vraag of roddels te vertrouwen zijn en onderzoek naar hoe ontvangers van roddels erop reageren. Beersma is hoogleraar Organisatiegedrag aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

De presentatie is in handen van Sofie van den Enk (o.a. Keuringsdienst van Waarde). Voor dit programma zijn zowel zaaltickets als livestreamtickets te koop.

Livestream
De livestream is op de avond zelf te bekijken via deze link. De toegangscode voor de stream staat op je ticket vermeld.

Over de organisatie
The Social Animal is een programma van ASPO (de Associatie van Sociaal-Psychologische Onderzoekers) en het Kurt Lewin Instituut (psychologievansociaalgedrag.nl).