Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Support act
Litzberg
Locatie
De Helling

The Sadies

Canadese americana-veteranen met cultstatus | in De Helling

Geweest

De Helling en TivoliVredenburg presenteren:

“We aren’t really ‘pre or post’ anything and we don’t have the right hair-cuts or hats for any particular scene. So, all that matters is the music itself, right?” Aldus oud Sadies-zanger Dallas Good. Nou, dat is duidelijk: wegwezen met je genres. The Sadies worden niet graag in een hokje gestopt. Liever laten ze hun muziek spreken. En die spreekt al 29 jaar luid en duidelijk. Met hun tijdloze mix van americana, surf en psychedelica (sorry, Dallas) bouwden de Canadezen een oeuvre op met een cultstatus.

Zonder ooit een gigantische hit te scoren, veroverde de band langzaamaan de harten van talloze fans wereldwijd. En niet alleen muziekliefhebbers lopen weg met The Sadies, ook door muzikanten worden ze geroemd om hun virtuositeit en unieke sound. Als je de namen ziet waarmee ze door de jaren heen samenwerkten, kun je niks anders doen dan je genre-gebonden petje afnemen: Kurt Vile, Jon Spencer en zelfs Neil fucking Young! Allemaal wilden ze maar wat graag de studio in met The Sadies.

Afgelopen jaar bracht de band haar elfde studioalbum 'Colder Streams' uit, het laatste album waaraan Dallas Good meewerkte. De zanger overleed februari vorig jaar onverwachts op 49-jarige leeftijd. Hoe de toekomst er voor The Sadies er precies uit zal zien, weet niemand. Wel is zeker dat ze op 25 november in De Helling staan om te doen waar ze het allerbest in zijn: hun muziek laten spreken. Met hun indrukwekkende oeuvre en bijna dertig jaar aan podiumervaring kan dat alleen maar een groot succes worden.