zondag 10 oktober 2021

The Quartet-NL: Piet Noordijk Tribute

Sunday Afternoon Jazz

Bekijk alle Sunday Afternoon Jazzconcerten

14:15
zaal open
15:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

Ongeplaceerd
€ 25,-
€ 21,-

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

uitvoerenden

The Quartet-NL:
Benjamin Herman saxofoon
Peter Beets piano
Ernst Glerum bas
Han Bennink drums

Solisten:
Ben van Gelder saxofoon
Signe Emmeluth saxofoon

zondag 10 oktober 2021

The Quartet-NL: Piet Noordijk Tribute

Sunday Afternoon Jazz

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina.

Op 8 oktober 2021 is het tien jaar geleden dat Piet Noordijk overleed. De Nederlandse altsaxofonist en klarinettist was een belangrijke pleitbezorger van de naoorlogse bebop in Nederland. In zijn vruchtbare carrière van bijna zes decennia was hij spin in het web in de Nederlandse jazz- en improvisatiewereld en speelde hij met de grootste jazzartiesten ter wereld, waaronder Nina Simone, Dexter Gordon, Toots Thielemans en Wynton Marsalis. Jazzhistoricus en NOS-programmamaker Michiel de Ruyter zou hem later de beste altsaxofonist van Nederland noemen.

Tijdens dit concert wordt Piet op juiste wijze geëerd: met een ode aan de meestersaxofonist door altsaxofonist Benjamin Herman, pianist Peter Beets, bassist Ernst Glerum en drummer Han Bennink (The Quartet-NL), die allemaal met Piet hebben samengespeeld. In het speciaal Han Bennink, die als beginnend muzikant al op de planken stond en goed bevriend was met Piet. Het kwartet nodigt voor het tribute concert ook speciale gasten uit: saxofonisten Ben van Gelder en Signe Emmeluth.

Onlangs vond Frank Jochemsen (Jazz Archief) oude opnames van Piet Noordijk. In dit weekend wordt dit materiaal voor het eerst uitgebracht.