Zaal open
Inleiding
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Tarik O’Regan Mass Observation (Europese première)
Jan Pieterszoon Sweelinck Cantiones sacrae: Timor Domini principium sapientiae SwWV 179
Mendelssohn Drei Psalmen op.78: Warum toben die Heiden
Bach Cantate nr. 99 Was Gott tut, das ist wohlgetan: Nr.6 Koraal ‘Was Gott tut, das ist wohlgetan’
Sting Every breath you take (bew. M.Brymer)
Gustav Mahler Ich bin der Welt abhanden gekommen
JacobTV/Jaap Drupsteen Mountain Top

Uitvoerenden

Groot Omroepkoor
Projectensemble Radio Filharmonisch Orkest
Benjamin Goodson dirigent
Anitra Jellema sopraan
Saejeong Kim sopraan
Georgi Sztojanov tenor
Ben Martin Weijand piano

Peter Leung beeld & regie
Brigitte van Hagen regie-asssistentie
Jan Pieter Koch programmering
Karsten Stouten show producer
Frouke ten Velden visuals
Eva Peucker assistent show producer

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Grote Zaal

The Living Room

AVROTROS Vrijdagconcert

Geweest

The Living Room is de unieke concertserie van het Groot Omroepkoor, waarbij je van dichtbij wordt meegenomen in de concertuitvoering. Dit keer met het thema Vrijheid in een bijzondere theatrale beeldproductie, vormgegeven door regisseur Peter Leung.

Op het programma staan onder andere Mendelssohns Drei Psalmen op.78: Warum toben die Heiden en Mahlers Ich bin der Welt abhanden gekommen, werken van Sweelinck en Bach, en Every breath you can Take van Sting. Ontdek de unieke compositie Mass Observation van Tarik O'Regan voor koor en zes slagwerkers, die onze ambivalente relatie met toezicht door de geschiedenis heen in al zijn vormen verkent Mountain Top van Jacob ter Veldhuis brengt de kracht van geweldloze opstand tegen onrechtvaardige controle naar voren, zoals beschreven in Martin Luther King's beroemde toespraak 'I've been to the Mountain Top'. Laat je meeslepen in deze indrukwekkende muzikale ervaring!

Living Room

Er is tegenwoordig steeds meer technologie in onze levens aanwezig die er voor zorgt dat we beveiligd, gehoord of bekeken worden. We weten dat er overal beveiligingscamera’s hangen om toezicht te houden en dat stelt ons gerust. Maar tegelijkertijd is het ook verontrustend, want Big Brother is Watching You ! We zoeken bescherming, willen controle maar we willen  er ons er ook aan kunnen onttrekken en er niet door onderdrukt worden. We koesteren onze privacy.

In deze Living Room worden koorwerken uitgevoerd uit heden en verleden die allemaal te maken hebben met dit onderwerp en waarin  de verschillende aspecten van veiligheid, toezicht en de onderdrukking door  Big Brother  aan bod komen.

Lees hier de uitgebreide programmatoelichting, geschreven door Philip Leussink.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.