donderdag 28 oktober 2021

The Homesick

Steengoede uitgesponnen postpunk | TivoliVredenburg & EKKO | in EKKO

CHECK ONS

INDIEPROGRAMMA

19:00
zaal open
19:45
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

support act
nog niet bekend
locatie
donderdag 28 oktober 2021

The Homesick

Steengoede uitgesponnen postpunk | TivoliVredenburg & EKKO | in EKKO

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina. 

Dit concert is verplaatst van zondag 17 oktober 2021 (in Pandora) naar donderdag 28 oktober in EKKO. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. 

Abe Lenstra, de Elfstedentocht en Gucci Gucci van The Homesick; de drie pijlers van Fries cultureel erfgoed. Natuurlijk is dat niet het enige goede uit Friesland, en al zéééker niet het enige goede nummer van The Homesick. Want wat kunnen ze spelen hè. Fijne melodieën, lekker veel fuzz en reverb, bulderende post-punkbassen, en harde teksten. Na het ijzersterke mini-album Youth Hunt (2017) vol gejaagde en uitgesponnen postpunk ontplofte het rondom dit drietal, en inmiddels zijn we al heel wat mooie shows (o.a. Le Gues Who?) verder. Afgelopen jaar verscheen plaat nummer twee The Big Exercise; een wederom ijzersterke plaat, dat uitkwam via het gerenommeerde platenlabel Sub Pop Records (o.a. J Mascis, Beach House, Weyes Blood en Rolling Blackouts Coastal Fever) waarop het Dokkumse drietal het diepe induiken door warmere, barokke elementen als piano, klavier, akoestische gitaar en clarinet toe te voegen.