CHECK ONS

INDIEPROGRAMMA
Zaal open
Aanvang
Support act
Geo
Locatie
EKKO
Attend
Facebook-event

The Homesick

Steengoede uitgesponnen postpunk | TivoliVredenburg & EKKO | in EKKO

Geweest

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina. 

Dit concert is verplaatst van zondag 17 oktober 2021 (in Pandora) naar donderdag 28 oktober in EKKO. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. 

Abe Lenstra, de Elfstedentocht en 'Gucci Gucci' van The Homesick; de drie pijlers van Fries cultureel erfgoed. Natuurlijk is dat niet het enige goede uit Friesland, en al zéééker niet het enige goede nummer van The Homesick. Want wat kunnen ze spelen hè. Na het ijzersterke mini-album 'Youth Hunt' (2017) vol gejaagde en uitgesponnen postpunk ontplofte het rondom dit drietal, en inmiddels zijn we al heel wat mooie shows (o.a. Le Gues Who?) verder. Afgelopen jaar verscheen plaat nummer twee 'The Big Exercise' via het gerenommeerde platenlabel Sub Pop Records. Maar, zoals zovelen moet ook The Homesick aan een nieuw hoofdstuk beginnen zonder het vorige goed af te sluiten. Eigenzinnig als ze is vond The Homesick haarzelf opnieuw uit. Weg zijn de bas en de gitaar: Elias Elgersma en Jaap van der Velde bedienen zich nu ieder van een bak met samples, keys, loops en cassettes vol opgenomen sounds. Samen met de industrieel stuwende drums van Erik Woudwijk is het speels en noisy als altijd. Onmiskenbaar The Homesick en tegelijk zoals je ze nog nooit eerder hebt gehoord