Zaal open
Aanvang
Support act
Kacy & Clayton
Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

The Deep Dark Woods + Sheesham, Lotus & Son

Americana

Geweest

Bij dit concert zijn alleen staanplaatsen.

The Deep Dark Woods heeft een patent op stemmige melodieën waarin de uitgestrekte vlaktes van het Canadese landschap en de donkere koude winteravonden van thuisstad Saskatoon doorklinken. Deze alternatieve countryfolk heren sleepten in hun thuisland de ene na de andere award binnen, waaronder Best Roots Group, Ensemble of the Year en CBC’s Great Canadian Songquest. 27 oktober 2017 zag hun nieuwe album het licht, Yarrow, een ideale plaat om de lange avonden in de herfst en de winter door te komen. De subtiele orkestratie met o.a. banjo, piano en fluit, in combinatie met de triestige stem van zanger Ryan Boldt, maken van The Deep Dark Woods een band die je moet ervaren.

Het Canadese trio Sheesam & Lotus en ‘Son maakt een lekker rammelende mix van historische Mississippi folkblues, Appalachian folk en brassbandmuziek. Zowel hun verschijning als hun instrumentarium doet vermoeden dat ze net een uitdragerij hebben leeggekocht, maar dat draagt alleen maar bij aan het authentieke Mississippi-, Appalachen en New Orleans-gevoel. Vakkundig worden bijna-vergeten artiesten als Jimmy Rodgers, Doc Roberts en de Carter Family door de drie tot leven gebracht. Nee, je zou echt niet denken dat dit trio met ongebruikelijke instrumentarium van viool, kazoo, banjo en sousaphone, de franse hoorn en zoiets als een contrabasharmoniuphonium en allerlei andere gekkigheden een hedendaagse groep uit Canada betreft. Hun laatste album The High Stepping Music (2014) klinkt alsof het regelrecht uit de field recordings van Alan Lomax komt!

Bekijk hier ons volledige roots programma.

Wil je op de hoogte blijven van blues, roots, americana in TivoliVredenburg, schrijf je dan hier in voor de Rootsmailing die regelmatig verschijnt.