Bekijk het klassieke seizoen

Ontdek onze Koren
Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 37,-
CJP
€ 29,60
Rang 2
Regulier
€ 32,-
CJP
€ 25,60
Rang 3
Regulier
€ 27,-
CJP
€ 21,60
Medebezoeker / Begeleider
Medebezoeker / Begeleider
€ 32,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Byrd O admirabile commertium
Dove The Three Kings
McGlade In the Bleak Midwinter
Rachmaninov Bogoroditse Devo
Taverner The Lamb
Cornysh Ave Maria
Mendelssohn Hark! The herald-angels sing e.a.

Uitvoerenden

The Choir of St John's College Cambridge
Christopher Gray dirigent
Alex Robson orgel

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

The Choir of St John's College Cambridge

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Kerst volgens de Engelse koortraditie is een kerst vol warmte en de beste Engelse en Europese kerstmuziek. Het wereldberoemde Choir of St. John’s College Cambridge brengt in TivoliVredenburg zo’n heerlijk programma met de beste a cappella koorwerken met een kersttintje. Een bijzonderheid: dit eeuwenoude mannen- en jongenskoor laat sinds 2022 ook vrouwen en meisjes toe.

Choir of St. John’s College Cambridge
Kun je een eeuwenoude geschiedenis afhoren aan een koor? Bij het Choir of St. John’s College Cambridge is het antwoord zonder meer bevestigend. De historie gaat terug tot de vroege zestiende eeuw. Sindsdien zingt het koor bij alle diensten in de kapel van het St. John’s College. En dat doet het nog steeds. Daarnaast geeft het koor wereldwijd concerten. Sinds 2022 onder leiding van Christopher Gray. Ook sinds 2022 is het het enige ‘Oxbridge Collegiate Choir’ dat de ‘only boys’ regel heeft geschrapt.

De beste kerstmuziek
Over de beste kerstmuziek verschillen de meningen nog wel eens. De een prefereert kerstklassiekers zoals Mendelssohns Hark! The herald angels sing of het typisch Engelse In the bleak midwinter. Anderen voelen meer voor klassiekere werken als Rachmaninovs Bogoroditse Devo uit zijn Vespers of werk van de Engelse renaissancecomponist William Byrd. Bij het Choir of St. John’s College komen bekend en onbekend, Engels en Europees harmonieus samen voor het best mogelijke kerstgevoel.