zondag 8 november 2020

The Analogues

John Lennon Dead at 40 Alive at 80

€ 50,-

incl. servicekosten & garderobe

Uitverkocht
19:00
zaal open
19:45
aanvang
22:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

support act
geen support
locatie
zondag 8 november 2020

The Analogues

John Lennon Dead at 40 Alive at 80

€ 50,-

incl. servicekosten & garderobe

Uitverkocht

Bij dit concert zijn zowel zit- als staanplaatsen. Er is vrije plaatskeuze.

The Analogues hebben de afgelopen jaren in binnen- en buitenland furore gemaakt met de minutieuze live-reproducties van de latere Beatles albums. Op 9 oktober zou John Lennon 80 jaar zijn geworden als hij niet op 8 december 1980, 40 jaar geleden, op 40 jarige leeftijd zou zijn dood geschoten. Om daar bij stil te staan nemen The Analogues ons deze avond mee door het leven van John Lennon met een uniek John Lennon-tribute concert, waarin Lennon's hoogtepunten uit de Beatles-jaren zullen worden gespeeld (o.a. Strawberry Fields Forever, I Am the Walrus, Norwegian Wood en A Day in the Life), maar ook de sterkste songs uit zijn solo carrière (denk aan Imagine, Jealous Guy, Instant Karma, Woman en Beautiful Boy). The Analogues worden zoals gewoonlijk tijdens de show ondersteund door een orkest van blazers en strijkers.

"Toen the Beatles in 1970 officieel uit elkaar gingen waren we met zijn allen wel een beetje uit het veld geslagen. Maar de hoop bleef dat ze op enig moment opnieuw met elkaar samen zouden werken. Toen John Lennon op 8 december 1980 werd doodgeschoten was die kans voorgoed verkeken" zegt Fred Gehring, dummer van The Analogues. "We kunnen er alleen maar naar gissen of het er ooit nog van zou zijn gekomen. Gelukkig hebben we aan die 10 jaar dat Lennon solo albums uit bracht nog een flink aantal pareltjes over gehouden: Imagine, Jealous Guy, Instant Karma, Woman, Beautiful Boy, om er maar een paar te noemen. En dat naast naast Strawberry Fields Forever, I Am the Walrus, Norwegian Wood en A Day in the Life.

"Het is een soort gezelschapsspelletje: wie is je favoriete Beatle", zegt Bart van Poppel, musical director van the Analogues. "Onzinnige vraag natuurlijk, want het ging uiteraard om het collectief. Maar je kan wel zeggen dat Lennon het meest buiten de gebaande paden ging. En nee, wees niet bang: Revolution 9 laten we deze keer links liggen. Maar een volledige Lennon set is een avontuur op zich. Eigenlijk heel om mooi om in dit concert een brug te kunnen slaan van 10 jaar Lennon als Beatle naar 10 jaar Lennon solo.”

 

Zie ook

zo 7 feb 2021

The Bootleg Beatles

Featuring a special 50th Anniversary set from Let It Be

do 4 mrt 2021

Queen Extravaganza

Queen's official tribute band!