CHECK ONS

HEAVY PROGRAMMA
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Support act
Exodus & Death Angel
Locatie
Ronda
Attend
Facebook-event

Testament

Drie bands uit de Bay Area-thrashmetalscene van de jaren tachtig | Supports: Exodus en Death Angel

Geweest

De legendarische Amerikaanse thrashmetalband Testament is met een carrière van ruim 30 jaar een van de overlevers uit de Bay Area-thrashmetalscene van de jaren tachtig. Met hun commercieel en artistiek succesvolle tweede album The New Order (1988) trad de band toe tot de galerij der groten – om daar nooit meer te vertrekken. Want of je ze nu tot de ‘big eight’ van de thrashmetal rekent of de ‘big four’: Testament blijft big. Hun nieuwe (twaalfde) album verschijnt in januari 2020! En over de Bay Area gesproken... Als support komen twee andere grote bands uit die scene mee: Exodus en Death Angel!

Thrashmetalband Exodus is mede opgericht door Metallica-gitarist Kirk Hammett – hij zat in Exodus van 1979 tot en met 1983. De eerste drie albums van Exodus, Bonded By Blood (1985), Pleasures Of The Flesh (1987) en Fabulous Disaster (1989), zijn blauwdrukken van de thrashmetal, maar ook in de jaren daarna wist de band – ondanks de vele bezettingswisselingen – heel wat potten te breken. Exodus is op deze tour voor het eerst in jaren weer met bandleider/gitarist Gary Holt te zien. Holt toerde de afgelopen tijd fulltime met Slayer, maar nu Slayer eind dit jaar de gitaren definitief aan de wilgen hangt ligt zijn focus weer volledig bij Exodus!

Ook de thrashers van Death Angel drukken al sinds hun in 1987 verschenen debuut ‘The Ultra Violence’ hun eigen stempel op het genre en hebben al veel jonge thrashbands beïnvloed met hun inventieve stijl.

Het tijdschema:
18:00 uur - deuren open
18:45 uur - aanvang Death Angel
20:10 uur - aanvang Exodus
21:40 uur - aanvang Testament
23:00 uur - verwachte eindtijd concert
(alle tijden zijn onder voorbehoud)