Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Support act
Geen
Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

Tarwa N Tiniri & Thijs Borsten

De betovering van desert blues

Geweest

Er zijn bij dit concert alleen zitplaatsen. Er is vrije stoelkeuze.

Live concert/theaterprogramma met de Marokkaanse desert blues band Tarwa N Tiniri & de Nederlandse pianist/theatermaker Thijs Borsten.

De betovering van Desert Blues is een tweeledig programma met twee bijzondere Amersfoorters: een nieuw concertprogramma van theatermaker/musicus Thijs Borsten met musici uit de Marokkaanse Sahara en een korte film, waarin cultureel programmeur Hassan Elammouri het publiek meeneemt naar het gebied in Marokko waar de musici vandaan komen.

Hassan heeft Thijs in aanraking gebracht met Tarwa N-Tiniri. Deze band speelt desert blues, een uniek genre dat alleen in de Sahara gemaakt wordt. Opvallend aan Tarwa N-Tiniri is hun eigentijdse benadering van het genre en het gebruik van teksten van lokale dichters. Samen bereiden ze een concertprogramma voor dat in het najaar 2022 langs tien zalen in Nederland tourt. Ter voorbereiding neemt Hassan Thijs mee op ontdekkingstocht naar de leefomgeving en inspiratiebronnen van de band. Deze reis wordt gefilmd. De film is voorafgaand aan het concertprogramma te zien op NPO. Bovendien worden filmfragmenten verweven in het theatrale concertprogramma.