vrijdag 20 oktober 2017

Symphonie Atlantique & Van Swieten Society

Society Sinfonique

geweest
uitvoerenden

Symphonie Atlantique o.l.v. Rebecca Huber
Van Swieten Society

Francine van der Heijden sopraan
Heleen Hulst viool
Bernadette Verhagen altviool
Steuart Pincombe cello
Laurens Otto hoorn
Robert de Bree hobo
Frank van den Brink klarinet
Takako Kunugi fagot
Petra Somlai piano
Bart van Oort piano

programma

Mozart Sinfonie nr 1 in Es, KV 16 
Mozart Ch’io mi scordi di te, KV 505 voor sopraan en fortepiano 
Mozart Sinfonia Concertante voor vier blazers in Es, KV 297b 
Mozart Sinfonia Concertante voor viool, altviool, cello in A, KV 320e
Mozart Dubbelconcert voor twee piano’s in Es, KV 365

 

Voorprogramma 19.15 uur

Nikola Meeuwsen, Peitung Xue en Joshua Saldi, pianoforte

Delen uit de pianosonates KV 282, 309 en 330

locatie
vrijdag 20 oktober 2017

Symphonie Atlantique & Van Swieten Society

Society Sinfonique

geweest

Mini Mozart Festival
Het is weer tijd voor Mozart! Al jaren klinkt de muziek van de grootmeester in alle concertzalen, radioprogramma’s, op CD’s en in huiskamers, waardoor het lijkt alsof al zijn werken bekend zijn. Niets is minder waar. Slechts een deel van zijn kamermuziek wordt regelmatig uitgevoerd en daarom hoort u tijdens het Mini Mozart Festival bekende én minder bekende werken van Mozart. De concerten worden van 15 t/m 20 oktober gespeeld door het Orkest van de Achttiende Eeuw, de Van Swieten Society en Symphonie Atlantique. Bestel hier het passe-partout >>

Dit is het laatste concert van het Mini Mozart Festival. Bekijk hier het festivalboek, met het complete programma en toelichtingen bij alle concerten.

Society Sinfonique
Er is zoveel prachtige kamermuziek en er zijn zoveel terecht beroemde symfonieën, opera's, en soloconcerten dat je eigenlijk concertavonden te kort komt. Eenmaal besloten dat we het festival zouden afsluiten met het jonge orkest Symphonie Atlantique was de keus voor soloconcerten snel gemaakt. Hoewel, 'solo'... met zoveel uitstekende musici om ons heen wilden we iedereen graag solo laten spelen met orkest. Vandaar dat deze slotavond een beetje het karakter van een Bonte Avond heeft gekregen. Het is een uitzinnig programma geworden, uniek vanwege de ambitie en de spectaculaire en vrijwel onbekende concerten die feitelijk helemaal geen soloconcerten zijn, maar dubbel, tripel of quadrupel concerten. Met tien solisten en een orkest vol gedreven jonge musici is dit zo'n avond waar je bij moet zijn, want het gaat niet snel nog eens gebeuren. Het elan van de oude muziek - ontdekkers van nieuw repertoire, schoonmakers van het muzikale palet, tuiniers van vastgewortelde muzikale waarden - leeft!

*Bij elk kaartje voor de VSS hoort automatisch gratis toegang tot deze voorprogramma’s. Ze zijn van 19.15-19.40, daarna kunt u net een kopje koffie halen en om 20.00 begint het hoofdprogramma van de Van Swieten Society.