donderdag 26 maart 2020

Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam

afgelast
19:30
zaal open
20:15
aanvang
20:50
pauze
22:15
verwachte eindtijd
uitvoerenden

Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam
Hawijch Elders
violist
Judith Kubitz dirigent

programma

Honegger Pacific 231
Saint-Saëns Introduction et Rondo Capriccioso
Ravel Tzigane
Nieuwe werken van studenten Compositie
Berlioz Symphonie fantastique

 

locatie
donderdag 26 maart 2020

Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam

afgelast

Dit concert is afgelast naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM adviseert. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. We gaan voor zoveel mogelijk evenementen in maart op zoek naar een alternatieve datum. Gezien de omvang van ons programma kan het een aantal weken duren voordat er meer informatie is over dit concert. Als dit concert kan worden verplaatst, worden ticketkopers daar zo snel mogelijk over geïnformeerd. Je vindt actuele algemene informatie hier.

De titel Pacific 231 heeft niets met de Grote Oceaan of golfbewegingen te maken. Het is Arthur Honeggers persoonlijke lofzang op de Pacific 231, een in zijn tijd (1923) state-of-the-art stoomlocomotief. In een reisje van amper zeven minuten komt de muzikale evenknie op stoom, dendert met een rotvaart door het landschap en komt hortend en stotend tot stilstand. Een mooi opwarmertje voor de Symphonie fantastique, een emotionele achtbaan met koortsachtige trekjes.

 

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!

Zie ook