zaterdag 15 januari 2022

Dabke Nights

Livestream - Traditional Arab music & modern electronic beats

geweest
Studio Pandora

KIJK DE LIVESTREAM

programma

21:00 – 23:30 Dabke Night
with DJ Matrub, Gharib Ali, Nynke van Spiegel, Tamer Alalloush, Iris Loos, Hanin Ballan & Femke Groeneveld

locatie
zaterdag 15 januari 2022

Dabke Nights

Livestream - Traditional Arab music & modern electronic beats

geweest

We hebben er een nieuw (off- en online) podium bij: Studio Pandora! Iedere donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond live te beluisteren via www.studiopandora.nl.

In de voormalige rookruimte op zes hoog worden podcasts over muziek ontwikkeld, krijgen DJ’s vrij spel én wordt een podium gecreëerd voor gesprekken over cultuur en/of Utrecht. Studio Pandora is ontwikkeld in samenwerking met Bud, en is ontstaan dankzij de ervaringen die wij de afgelopen tijd noodgedwongen hebben opgedaan. Een souvenir van het coronatijdperk, dat door kunstenaar Dewy Elsinga (Butterfingaz) een kleurrijk en rooskleurig geheel vormt, waarmee we graag een springplank bieden voor beginnende, experimenterende en/of lokale creatievelingen en makers.

Tijdens de uitzending vertellen enkele organisatoren van Dabke Nights (Tamer Alalloush, Iris Loos, Hanin Ballan en Femke Groeneveld) over de Midden-Oosterse dansavond Dabke Nights en luister je naar een set van Dabke Night's resident DJ Matrub. Ook sluit de Syrische zanger en ud speler Gharib Ali aan voor een introductie over muziek uit het Midden-Oosten.

Over Dabke Nights
Het begon allemaal 2015, toen een groep Nederlandse en Arabische vrienden bedachten dat dabke een manier zou kunnen zijn om bruggen te bouwen tussen Westerse en Arabische cultuur. Na een paar uitverkochte edities verhuisde Dabke Nights in 2019 naar TivoliVredenburg. Met behoud van de tradities, brachten zij zo de Dabke -een populaire dans uit het Midden-Oosten- naar de Nederlandse dansvloer. De Dabke Nights zijn inmiddels een begrip in Nederland en een van de meest inclusieve uitgaansavonden in het nachtleven.