Bekijk het klassieke seizoen

De Internationale Top
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Andrew Norman Sabina, versie voor strijkorkest (NL-première)
Locatelli Concerto grosso ‘Il pianto d’Arianna’
C.P.E. Bach Celloconcert in A
Bloch From Jewish Life voor cello en strijkers
Arenski Kammersinfonie

Uitvoerenden

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson muzikale leiding, viool
Steven Isserlis cello

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Steven Isserlis & Amsterdam Sinfonietta

Geweest

Gelauwerd cellist Steven Isserlis ademt muziek. Decennialang schaaft hij aan zijn interpretaties van geliefkoosde celloconcerten van Dvorák, Elgar en Schumann. Geen enkele uitvoering is identiek. Iedere keer ontdekt Isserlis nieuwe details. Met eenzelfde passie werpt Isserlis zich nu op de celloconcerten van Carl Philipp Emanuel Bach. Amsterdam Sinfonietta gaat mee op ontdekkingsreis.

C.P.E. Bach
De drie celloconcerten van C.P.E. Bach kennen een ongekende sprankeling en levensenergie. Op virtuoze wijze slaat Bachs talentvolste zoon een brug tussen de barok van Vivaldi en de klassieke concertostijl van Mozart. Amsterdam Sinfonietta en cellovirtuoos Steven Isserlis blazen deze revolutionaire muziek nieuw leven in.

Bloch
Maar zelden wordt From Jewish Life van Ernest Bloch uitgevoerd – een warmbloedig werk voor cello en strijkers in drie delen. Onterecht, want volgens Isserlis is openingsdeel Prayer ‘een van de vurigste stukken ooit geschreven voor cello’.

Arenski
Melancholie en levenswijsheid tekenen ook de Kammersinfonie van Anton Arenski. De kamersymfonie past in de lange traditie van bewerkingen van strijkkwartetten voor en door Amsterdam Sinfonietta. Arrangeur Marijn van Prooijen ontfermde zich met succes over deze adaptatie van Arenski’s tweede strijkkwartet, waarvoor Arenski zelf in 1894 de basis legde.

Lees hier de uitgebreide programmatoelichting bij dit concert.