Bekijk het klassieke seizoen

Ontdek onze Koren
Zaal open
Inleiding
Aanvang
Programma

Veljo Tormis Curse upon Iron
Sofia Goebaidoelina Sonnengesang

Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra
Maya Fridman cello
HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag)

Locatie
Werkspoorkathedraal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Steel Stolen

Nederlands Kamerkoor & Maya Fridman

Geweest

Neem een bezwerend meesterwerk uit 1972, een bijzondere locatie, een briljante cellist en een internationaal topkoor – en een onvergetelijke ervaring is in de maak. Het Nederlands Kamerkoor werkt in de Werkspoorkathedraal niet alleen samen met cellist-componist Maya Fridman, maar voert ook het beroemde Curse upon Iron uit. De Estse componist Veljo Tormis protesteert hiermee tegen de verschrikkingen van de oorlog. Vóór het concert vind nog een geluidswandeling plaats, hier staat meer infomratie over onder de video.

Om 20.15u start er een inleiding die gegeven wordt door Merlijn Twaalfhoven

Voor onderstaande wandeling dient een los ticket van €5,00 gekocht te worden, deze staat onder de ticketknop. 

De Tegentijdse tocht – een geluidswandeling 
zo. 12 mei 2024 - 18:45-19:45 

Voor het concert in de Werkspoorkathedraal is er de Tegentijdse Tocht, dit is een geluidswandeling van circa 3 km onder leiding van een gids door de omgeving van de Werkspoorkathedraal. Je loopt samen in een kleine groep en luistert via je telefoon met koptelefoon/oortjes naar een muzikaal-poëtisch verhaal dat begint bij de oerknal en eindigt in het jaar 2121. Onderweg ontdek je hoezeer wij erfgenamen zijn van een immens lange geschiedenis, en hoe ons handelen gevolgen heeft voor wat er voor ons ligt. In verbeelding ontmoeten de deelnemers een kind uit het jaar 2121. Haar maken we een belofte. 

De Tegentijdse Tocht is een artistiek project waarin je het verhaal van de diepe tijd ervaart en kunt voelen hoezeer wij een verantwoordelijkheid hebben voor toekomstige generaties. 

Het scenario van De Tegentijdse Tocht is geschreven door Merlijn Twaalfhoven en Jasper Visser. Het script is ingesproken door Merlijn Twaalfhoven, Laura Mentink en Ami Kane met muziek van Merlijn Twaalfhoven. 

Benodigdheden:
- Telefoon met volle batterij
- Koptelefoon/oortjes