meer van

Minimal Music
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Pärt Spiegel im Spiegel cello en piano
Tallis Psalm Tunes
Vaughan Williams Fantasia on a Theme by Thomas Tallis
Tormis Curse upon Iron
Vasks Plainscapes viool, cello en koor
Sumera Concerto per voci e strumenti
Pärt Spiegel im Spiegel viool en piano

Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
Martina Batič dirigent
Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson viool & leiding
Tim Posner cello
Hülya Keser piano

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Grote Zaal

Spiegel im Spiegel

Amsterdam Sinfonietta en Nederlands Kamerkoor

Geweest

Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerkoor slaan de handen ineen voor een concert met voornamelijk Britse en Baltische componisten, vertegenwoordigers van landen met uitzonderlijke koorculturen. Dat biedt onverwachte mogelijkheden, zoals de combinatie van Vaughan Williams’ beroemde Fantasia on a Theme by Thomas Tallis en de oorspronkelijke compositie voor koor van Thomas Tallis.

Verkenningen in ruimte en tijd, hemelse en aardse klanken
De strijkers en zangers verkennen de grenzen van muziek in tekst, bezetting, tijd en ruimte. Zoals in Arvo Pärts hemelse Spiegel im Spiegel, waarin de tijd tot stilstand lijkt te komen, of in Veljo Tormis’ opzwepende en aardse Curse upon Iron, waarbij de zangers zingen op het ritme van een roffelende sjamaandrum. De twee ensembles zweven langs kleine, solistische werken en weidse toonzettingen voor koor en strijkorkest. Vanuit alle uithoeken van de zaal vinden klanken hun weg door de ruimte. De composities zijn van alle tijden, of het nu de zoete Tunes van Thomas Tallis uit de zestiende eeuw zijn of het vurige Concerto van Lepo Sumera uit 2006. Candida Thompson, artistiek leider van Amsterdam Sinfonietta, ziet nog een andere meerwaarde van deze samenwerking: ‘Zangers kunnen iets dat strijkers neigen te vergeten: ademen. Het is goed dat we daar van tijd tot tijd aan worden herinnerd.’

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.

Zie ook

Amsterdam Sinfonietta met Fazıl Say

AVROTROS Vrijdagconcert

Philip Glass in India

Amsterdam Sinfonietta