Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

SPECTRA o.l.v. Filip Rathé
Nora Fischer zang

Programma

Rozalie Hirs Dreams of Airs

Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

SPECTRA met Nora Fischer

Dreams of Airs Rozalie Hirs

Geweest

Iedereen heeft twee oren, maar weinig mensen weten wat we er precies mee (kunnen) doen. Het verschil tussen wat we horen met ons linker- en rechteroor helpt ons bijvoorbeeld bij het bepalen van onze positie in de ruimte. Dan bestaat er ook nog zoiets als binaural beats: een techniek die twee verschillende tonen genereert voor het rechter- en het linkeroor, waardoor het brein als vanzelf een derde toon ‘aanmaakt’. Componist en dichter Rozalie Hirs weet zo een intense flow met hypnotiserende versnellingen en vertragingen op te roepen. Dreams of Airs is een prikkelende combinatie van gesproken woord, livemuziek, elektronische muziek en visuals.

SPECTRA
SPECTRA is een ensemble voor nieuwe muziek. Vanuit de vaste kern van musici ontwikkelt het sinds 1993 een opmerkelijke muzikale coherentie en een unieke, geraffineerde sound. SPECTRA staat erom bekend een ruime waaier aan presentatievormen te exploreren, waarbij het ensemble samenwerkingen aan gaat met componisten, theatermakers, beeldend kunstenaars en schrijvers in de opbouw van niet-dogmatische programma’s en eigenzinnige vertolkingen.

Nora Fischer
Nora Fischer staat bekend om haar creatieve interpretaties van klassieke werken, en haar veelzijdige stemgeluid. Naast het opzoeken van grenzen binnen klassieke muziek is Nora Fischer ook gepassioneerd over hedendaagse gecomponeerde muziek en heeft ze nauw samengewerkt met veel toonaangevende componisten zoals Louis Andriessen, Steve Reich, David Lang en meer.

Lees hier de toelichting bij het programma, geschreven door Thea Derks.