zaterdag 28 mei 2022

SNAAR Festival

Ode aan de nieuwsgierigheid

uitvoerenden

Pynarello
Trifid

Henkjan Honing
Utrechtse Studenten Cantorij
Nederlands Kamerkoor
Clean Pete
Merel Vercammen

locatie
TivoliVredenburg
zaterdag 28 mei 2022

SNAAR Festival

Ode aan de nieuwsgierigheid

Muziek en wetenschap smelten samen tijdens SNAAR Festival! Welke muziek past bij je persoonlijkheid? Kun je je hand langer in een bak ijs houden als je naar je favoriete muziek luistert? Test jezelf, daag jezelf uit en laat je inspireren door de favoriete muziek van de grootste wetenschapper allertijden, Albert Einstein.

Je kunt voor dit festival een dagkaart kopen, of een passe-partout: dan kun je naar het festival én het avondconcert.

Een contrabassist toont de snaartheorie, een jazztrio speelt samen met de golven van een maan van Saturnus en je vindt uit of je muzikaal geboren bent. Laat je verrassen door briefwisselingen tussen Einstein en kinderen in een mini-opera door de jonge componist Mathilde Wantenaar, drink cocktails uit erlenmeyers en luister naar muzikale beestjes met professor Henkjan Honing. SNAAR tovert TivoliVredenburg om tot speelplaats voor nieuwsgierigen en brengt de mooiste muziek in een leerzaam jasje! Met o.a. Pynarello, Nederlands Kamerkoor, Clean Pete, Merel Vercammen en de Utrechtse Studenten Cantorij.

Festivalroutes
Laat je onderdompelen in SNAAR Festival! Weet je niet waar je moet beginnen? We hebben drie festivalroutes voor je uitgestippeld, elk met een eigen thema. Zo hoef je zelf niet te kiezen en kan je je nieuwsgierigheid de vrije loop laten tijdens onze voorstellingen!

  • Flabbergasted

    Alles in deze route is adembenemend en onverwacht. Zoals de ontwapenende wijsheid van kinderen in de muzikale vertelling ‘Dear professor Einstein’ door het Nederlands Kamerkoor, of de verbluffende muzikaliteit van bepaalde dieren, uitgelegd door professor Henkjan Honing. De Utrechtse Studenten Cantorij voert je mee door het universum en rebellencollectief Pynarello brengt een benefietconcert van Einstein opnieuw tot leven.

  • Test jezelf

    Leer jezelf beter kennen met een reeks interactieve voorstellingen! Hoeveel melodieën ken je eigenlijk? Wat voor soort muziek kan ervoor zorgen dat jij beter gaat presteren? Wat is jouw muzikale persoonlijkheid? Duik in de muzikale onderzoeken van Rebecca Schaefer, Dana Swarbrick en snaartheoreticus Jan de Boer, met de musici van o.a.de Nationaal Vioolconcoursen en het Conservatorium van Amsterdam.

  • The Challenge

    Durf jij het aan? Door deze voorstellingen word je op muzikale wijze op de hoogte gebracht van de allerlaatste wetenschappelijke ontwikkelingen en nieuwste onderzoeken. Een contrabassist en wetenschapper leggen je uit hoe het nou zit met die snaartheorie, jazzgroep Trifid neemt je mee op ruimtereis en de nieuwste onderzoektechnieken op het gebied van computational music analysis worden uitgetest. Sit back & enjoy the ride!

 

Festivalafsluiter: '881 Fifth Avenue' - Einsteins Benefietconcert

881 Fifth Avenue: op dit adres in New York organiseerde Albert Einstein in 1934 een benefietconcert voor zijn collega’s die in nazi-Duitsland moesten achterblijven. SNAAR vond het programmaboekje terug en brengt deze avond samen met rebellencollectief Pynarello opnieuw tot leven! Dit concert vormt de feestelijke afsluiter van SNAAR Festival. Aparte kaarten voor het avondconcert zijn hier verkrijgbaar.

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor het Facebookevent of schrijf je hier in voor festivalupdates van SNAAR. Meer informatie over het programma vind je op www.snaarfestival.nl.