Programma

Deuren open 13.00 uur
Verwachtte eindtijd 19.00 uur

Uitvoerenden

Pynarello
Trifid

Henkjan Honing
Utrechtse Studenten Cantorij
Nederlands Kamerkoor
Clean Pete
Merel Vercammen
Wilfried de Jong
Ties Mellema
NKK NXT
Mengjie Han
James Oesi
DAV.
Elizabeth Jaxon
JongNBE

Locatie
TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event
Flabbergasted

Alles in deze route is adembenemend en onverwacht. Zoals de ontwapenende wijsheid van kinderen in de muzikale vertelling ‘Dear professor Einstein’ door het Nederlands Kamerkoor, of de verbluffende muzikaliteit van bepaalde dieren, uitgelegd door professor Henkjan Honing. Wilfried de Jong vangt de spirit van Einstein in een explosie van creativiteit en rebellencollectief Pynarello brengt samen met Merel Vercammen en Eveline van Rijswijk een benefietconcert van Einstein opnieuw tot leven.

Test jezelf

Leer jezelf beter kennen met een reeks interactieve voorstellingen! Wat voor soort muziek kan ervoor zorgen dat jij beter gaat presteren? Wat is jouw muzikale persoonlijkheid? Wat zeggen jouw minuscule bewegingen over muziek over jou? Duik in de onderzoeken op het gebied van muziek en het brein met musici als Clean Pete en Ties Mellema, en presentatie door Wilfried de Jong!

.
The Challenge

Durf jij het aan? Door deze voorstellingen word je op muzikale wijze op de hoogte gebracht van de allerlaatste wetenschappelijke ontwikkelingen en nieuwste onderzoeken. Een contrabassist en wetenschapper leggen je uit hoe het nou zit met die snaartheorie, jazzgroep Trifid neemt je mee op ruimtereis en de Utrechtse Studenten Cantorij voert je mee langs de hemelse sferen van Pythagoras. Sit back & enjoy the ride!

SNAAR Festival

Ode aan de nieuwsgierigheid

Geweest

Muziek en wetenschap smelten samen tijdens SNAAR Festival! Welke muziek past bij je persoonlijkheid? Kun je je hand langer in een bak ijs houden als je naar je favoriete muziek luistert? Test jezelf, daag jezelf uit en laat je inspireren door de favoriete muziek van de grootste wetenschapper allertijden, Albert Einstein.

Je kunt voor dit festival een dagkaart kopen, of een passe-partout: dan kun je naar het festival én het avondconcert.

Een contrabassist toont de snaartheorie, een jazztrio speelt samen met de golven van een maan van Saturnus en je vindt uit of je muzikaal geboren bent. Laat je verrassen door briefwisselingen tussen Einstein en kinderen in een muzikale vertelling door de jonge componist Mathilde Wantenaar, drink cocktails uit erlenmeyers en luister naar muzikale dieren met professor Henkjan Honing. SNAAR tovert TivoliVredenburg om tot speelplaats voor nieuwsgierigen en brengt de mooiste muziek in een leerzaam jasje! Met o.a. Wilfried de Jong, Pynarello, Nederlands Kamerkoor, Clean Pete, Merel Vercammen en de Utrechtse Studenten Cantorij.

Bekijk hier het blokkenschema

Festivalafsluiter: '881 Fifth Avenue' - Einsteins Benefietconcert

881 Fifth Avenue: op dit adres in New York organiseerde Albert Einstein in 1934 een benefietconcert voor zijn collega’s die in nazi-Duitsland moesten achterblijven. SNAAR vond het programmaboekje terug en brengt deze avond samen met rebellencollectief Pynarello opnieuw tot leven! Dit concert vormt de feestelijke afsluiter van SNAAR Festival. Aparte kaarten voor het avondconcert zijn hier verkrijgbaar.

Festivalroutes
Laat je onderdompelen in SNAAR Festival! Weet je niet waar je moet beginnen? We hebben drie festivalroutes voor je uitgestippeld, elk met een eigen thema. Zo hoef je zelf niet te kiezen en kan je je nieuwsgierigheid de vrije loop laten tijdens onze voorstellingen.